Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Kłaniam,

Pozwoliłem sobie podbić temat, ponieważ dodałem kilka zdjęć z budowy, o które proszono mnie wcześniej - niestety nie ma tego zbyt wiele.

I przy okazji odpowiadam:

Jaka ma moc ta lampka? ( w przeliczeiu np. na T5-ki)

Nie wiem, chyba się jakoś 2x przelicza :)

:) Witamy w klubie DI, ja już testuje następny model na XP-G :)

Gdybym wiedział, że i tak zastosuję soczewki, to też bym kupił XP-G, myślałem, że 90st będzie OK.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Victor napisz jak się lampka sprawuje, masz odpalony baniak morski? koralowce rosną? a glony w refugium jak? :)

Kurcze może bym sam coś wyskrobał :)

PozdrT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Victor napisz jak się lampka sprawuje, masz odpalony baniak morski? koralowce rosną? a glony w refugium jak? :)

Kurcze może bym sam coś wyskrobał :)

Glony rosną, dziękuję. Co do akwa, to dopiero kupiłem jakieś pierwsze grzybki, więc nic mądrego nie powiem. Wygląda ładnie, bliki i takie tam - to wszystko :)

Myślę, że nad akwarium, to już jak tam kto chce, ale nad refugium, to glony rosną, nie grzeje się - IMHO pozycja obowiązkowa.

A co do skrobania - jak lubisz i masz czas, to fajna zabawa i czegoś się zawsze człowiek nauczy :)

PZdr.

Victor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

możesz podać wymiary radiatora i jaka cena była tego cuda jeśli to nie tajemnica??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

możesz podać wymiary radiatora i jaka cena była tego cuda jeśli to nie tajemnica??

Długość 35 cm - 80zł

Wymiary tu: 8512d900a5.jpg

Wybrałem go ponieważ nie znalazłem nic szerszego, ale jest zbyt wysoki.

PZdr

Victor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście - doradził jak ta lala. Pokaż mi gdzie ten twój producent ma radiator 195mm na niższym niż 50mm profilu, no chyba że tobie 165 a 195 nie robi różnicy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak się jeszcze nie ma gotowej obudowy to nawet +/- 200mm nie gra roli, a tu czytam że już jest jakaś, bo radiator 50mm nie wchodzi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale przeciez mozna wziac szlifierke katowa i zmienic na 30mm - jak bedzie w obudowie to nawet nie trzeba sie starac - ile tam jest listkow ? 5 ?

ja cialem dremelkiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lampka spoko. Co do chłodzenia muszę przyznać rację panu loccutusowi, wentylatory dużo lepiej chłodzą, kiedy są umiejscowione tuż nad nim. Estetyka to srawa indywidualna, ilu obserwatorów tyle opinii. Jak byś nie zrobił zawsze znajdzie się ktoś, komu będą przeszkadzały kabelki na górze czy dole, za duże czy za małe pudełko obudowy czy radiatory poskręcane kątownikami. Jak dla mnie fajna lampa.

Gratuluję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@victor, jak tam lampa się sprawuje?

Kłaniam,

No cóż - świeci. SPSów jeszcze nie mam, więc tak naprawdę nie mogę ocenić jakości - LPSy rosną. Muszę jeszcze dorobić nocne na 1 diodzie, ale jakoś nie mogę się zebrać, a w dalszej kolejności wymienić białe na bardziej zimne.

Aha, i pozbyłem się części soczewek , żeby lepiej doświetlić tył zbiornika (koło komina).

PZdr

Victor

Edytowane przez Victor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi