tomiooo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Maj 2010 a gdzie pojawiła sie nieszczelność? na gwincie pudełka? czy na wklejanym wieczku? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Natan 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Maj 2010 w którym miejscu przecieka ? na uszczelce .Sądzę że nie będzie różnicy przy słonej wodzie. Może za duża pompę zastosowałeś. przecieki są na uszczelce. jak nie bedzie róznicy to ja już nie wiem o co chodzi otóż zaiarenka popcornu (szklanka) nie chca sie ruszać ani z dolnym sitkiem ani bez niego, pompa to NJ1200 wiec nie sadze by byla za mocna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snakecharner 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Maj 2010 wydaje mi się że lepiej byłby zastosować zasilanie wodą od spodu , w tym przypadku woda rozbija się o ściankę dna i rozprasza i na powrocie już nie powoduję takiego ruchu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nikel 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Maj 2010 Może spróbuj wyjąć to dolne sitko. Rura dopływowa nie powinna się zatkać. Sitka jednak rozkładają ciśnienie, a tu chyba to jest nie potrzebne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Natan 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Maj 2010 Nikel napisałem, że przyzdjętym i założonym dolnym sitku różnicy nie ma, dziś podmianka wiec zobaze jak to dziala ze slona woda. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Natan 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Maj 2010 filtr jest szczelny, trzeba go tylko troszke mocniej skręcić. sitko jest dobre - ale na węgiel do peletek jest za duża powierzchnia dziurek i brakuje ciśnienia. popcorn jest za cięzki :dance3: tutaj filmik działania filtra bez sitka; w filtrze ryż; pompa NJ1200 odkręcona na maksa. http://www.youtube.com/watch?v=Lrib6tUuB9g Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snakecharner 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Maj 2010 nie sadzisz ze trochę za mocno latają :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Natan 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Maj 2010 oczywiscie ze za mocno, ale pompe mozna skrecic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snakecharner 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Maj 2010 jutro odpalę Twój projekt , tzn sitko tylko zmniejszę otwory , jeśli uda się to wyśle Ci na próbę , zobaczymy jak wtedy będzie się to działać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Natan 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Maj 2010 sitko dolne trzeba całkiem wywalić - przy peletach nie bedzie potrzebne wystarczy rurka 16 mm zaślepiona od dołu i po bokach nawiercone 4-6 otwory 3mm. to teoria, praktyka za miesiac bo nie mam peletek i kasy chyba ze ktoś chce odstąpić pelety na 135 llitrów w zamian za komplet sitek (mam jeszcze jeden) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KIDULT 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Maj 2010 a po co te sitka? ja mam tak samo i bez sitek, kulki dzialala jak nalezy. wazne aby wylot wody w kubelku byl idealnie na srodku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
daimen 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Maj 2010 wylot czy wlot?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach