Karel13 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Marzec 2010 Witam! Jestem początkującym akwarystą słodkowodnym, ale niedługo mam zamiar postawić morszczaka. Litraż, jakim będę dysponował to nie więcej niż 126 litrów. Moja pytanie jest następujące: czy w takim akwarium mogę trzymać pokolca żółtego, lub pokolca niebieskiego? Jeśli to pytanie się powtórzyło, to przepraszam za mój błąd i proszę o przesłanie mi linku z tamtym tematem. Z góry bardzo dziękuję i wszystkich pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sienki 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Marzec 2010 czytając o wymaganiach pokolców można dojść do wniosku ze 126l to dużo za mało. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Marzec 2010 Raczej nie troszkę małe przyjmuje się min 150 L ale widziałem już żółtka w 100 L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Karel13 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Marzec 2010 Więc zebrasoma zmieści się czy nie? Proszę o zdecydowaną odpowiedź. Nie wprowadzajcie mnie w błąd bo nie chcę krzywdzić zwierząt. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Marzec 2010 Nie nadaje się Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sienki 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Marzec 2010 http://pl.reeflex.net/tiere/522_Zebrasoma_flavescens.htm piszą 500.. sklep np reefshop pisza 200l.. wiec odp. sama się nasuwa: nie.. ryba za duza rośnie do akwarium 80x40x40 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Karel13 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Marzec 2010 Więc, nie zakładając nowego tematu jakie troszkę większe rybki od błazenków polecacie do akwarium 126L? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sienki 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Marzec 2010 dlaczego chcesz większe? akwarium niewielkie wiec proporcjonalnie dopieraj ryby.. garbiki, ślizgi, błazenki.. pomyśl co Ci się podoba i poczytaj o rybach, o ich zachowaniach, gdzie żyją.. dopierając ryby do słodkiego tez wybierasz takie które pływają przy dnie, takie które w toni wodnej itd.. http://pl.reeflex.net/ i google.pl szukaj czytaj myśl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Karel13 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Marzec 2010 Dziękuję za odpowiedzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Marzec 2010 nie, i to glupi pomysl Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Karel13 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Kwiecień 2010 Ale ja już dostałem odpowiedzi i już wiem, że nie można. Skąd niby miałem wiedzieć o tym, że nie można? Jestem nowicjuszem. Głupich pomysłów nie ma, są tylko głupi ludzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SaltMen 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Kwiecień 2010 Kiedys tez chcialem wsadzic zołtka do setki :-) Ale jak zobaczylem w Starym Zoo w Poznaniu do jakich wielkosci potrafi rosnac ta ryba to zrozumialem dlaczego to slaby pomysl. Pomysl Karel czy jednak nie zwiekszyc baniaka. Miedzy 110,a 150 litrow nie bedzie tak wielkiej roznicy w cenie i w samym prowadzeniu baniaka, a jednak Zółtek to żółtek. Podstawa piekna ryba i niezlym temperamentem. Powodzenia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach