smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Marzec 2010 Witam, po przeprowadzce do nowego akwa mam bardzo niski redox 212. Czy ktos ma metode na szybkie podbicie ? W poprzednim mialem 420. A moze ma ktos pozyczyc ozonator na pare dni w Warszawie? dzieki i pozdrawiam M. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gregorowicz 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Marzec 2010 poczekaj parę dni i daj elektrodzie dojść do siebie a będzie pokazykać jak trzeba Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
silver200 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Marzec 2010 A jak elektroda juz moczy się dłużej niż kilka dni, i dalej jest koło 220 to co robić? tylko ozon? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomajk 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Marzec 2010 A z koralami jest coś nie tak ? Jeśli zwierzęta są w dobrej kondycji to po co psuć cokolwiek ozonem ? Redox musi być wysoki ? przecież w wielu akwariach ludzie nawet nie maja miernika R i nie wiedzą jaki maja poziom oksyredukcyjny wody a mimo to jakoś się wszystko trzyma. Jeśli pozostałe parametry są OK to jak to mi kiedyś mówiono "węgiel doustnie i czekać" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
silver200 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Marzec 2010 no właśnie wszystko jest ok, dlatego się nie cisnieniuje, ale skoro temat się pojawił to się "podczepiłem";) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrniew 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Marzec 2010 Redox obrazuje zdolnośc zbiornika do samooczyszczania . Po przeprowadzce ta zdolnośc została zachwiana i potrzeba kilka dni az sie biologia pozbiera. Doadaj bakterie , karm bardzo oszczędnie i bedzie wszystko ok, Żadnego ozonu to tylko fałszuje prawdziwy obraz tego co masz w zbiorniku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach