daimen 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Kwiecień 2010 woo ładniusie ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bigwalker 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Kwiecień 2010 Jak tam Waldek? Coś się poprawiło? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juwewaldi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Kwiecień 2010 Marek stoi w miejscu, tak można powiedzieć nadal spsy są pokurczone i takie cienkie patyki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr34 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Kwiecień 2010 Eh przykro patrzeć , mam nadzieje że znajdziesz przyczynę tych problemów. pozdro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robert K 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Kwiecień 2010 A jak małe apogonki??? odławiasz i masz zamiar je odchować??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juwewaldi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Kwiecień 2010 pterapogonki pływaja w kominie,jedzą nie mam gdzie odłowić oprócz obfitego karmienia daje teraz jeszcze po 25 kropel abc każdego codziennie,na dzień dzisiejszy mogę jedno stwierdzić,ze skała zrobiła się czystsza,lpsy wyglądaja lepiej,a reszta bez zmian Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bigwalker 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Kwiecień 2010 Waldek jak wyjdziesz na prostą to wpadaj do mnie,coś połamiemy na dobry początek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juwewaldi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Kwiecień 2010 dzięki Marek ciekawe kiedy to wyjdzie na prostą,trwa i trwa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Luksus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Kwiecień 2010 Juwenaldi sprawdz koniecznie swoj miernik zasolenia. Mam u siebie podobny problem z koralami. LPSy wygladaj super ale sps gubia tkanke. w zasadzie przypadkiem wczoraj sprawdzilem u fool szklo jak pokazuje moj refraktometr i rece mi opadly bo pokazuje 5% za malo w stosunku do pomiaru na "hance". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juwewaldi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Kwiecień 2010 nie mam nic innego w okolicy jak 3 spławiki a te pokazuja 1.024 ale jak pomyślę na chłopski rozum że spławik mam ten sam od 2 lat i akwarium też od 2 lat to przecież od samego początku miałbym problem z zasoleniem tak? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fool szklo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Kwiecień 2010 juwewaldi weś mi przyślij strzykawkę 20ml z wodą to obadamy te twoje zasolenie!!!!!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skoczekpl 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Kwiecień 2010 Waldek, napisałeś teraz że podkręciłeś karmienie. Powiedz mi jak teraz wygląda Twoje NO3 i PO4 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juwewaldi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Kwiecień 2010 Waldek, napisałeś teraz że podkręciłeś karmienie. Powiedz mi jak teraz wygląda Twoje NO3 i PO4 ? w miejscu,myślałem że będą skoki po4-0 salifert no3-około 2 ale wieczorem rano nic salifert Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafal19 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Kwiecień 2010 a jak często karmisz i ile? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juwewaldi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Kwiecień 2010 3xdziennie razem 8 kostek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juwewaldi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Kwiecień 2010 no i mimo większego karmienia spsy nadal powolutku bieleją dzisiaj jak dobrze pójdzie wieczorem będą wyniki zasolenia zmierzone Hanną jak to nic nie da to pomysły się kończą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juwewaldi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Kwiecień 2010 okazało sie że zasolenie mierzone Hanna po przeliczeniu na gęstosć wynosi 1.030 a spławik mój AM pokazuje 1.023,5 zobaczymy co będzie jak troszkę obniżę WEDłÓG OBLICZEŃ FOOL SZKLO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
parman 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Kwiecień 2010 Witam! No to ładna rozbieżność! Ciekawe ile ja mam tak naprawdę? Również używam spławika AM i pokazuje 1,025. Aż boję się pomyśleć. Przepraszam za off-top i pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach