Kris_77 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Marzec 2010 hej wrzucam fotki mojej nowej pięćsetki - rzadko pisuje na forum więc się przypomnę - mam za sobą przygodę z balonówką, później próbka konstrukcji na pcv i aquascapingiem - ale musiałem zmienić umiejscowienie akwarium więc postanowiłem nieco powiększyć i usprawnić część sprzętów została - część doszła nowa - do starych 30 kg żywej skały dokupiłem 30 kg nowej - rowa - węgiel - mała ilość bakterii i po przeszło miesiącu wygląda to tak: pozdrawiam kris Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomiooo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Marzec 2010 super jak dla mnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafal19 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Marzec 2010 KOZAK! Kolory miazga! Najładniejsze akwarium morskie w Białymstoku! Jeszcze widać że świeże ale życzę aby za pół roku było jeszcze piękniejsze z już podrośniętymi koralami! Trzymam kciuki! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Marzec 2010 Bić brawa ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Victor 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Marzec 2010 Kłaniam, Fantastyczne ułożenie skały!!! Jakie wymiary baniaka? Pozdrawiam. Victor Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kris_77 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Marzec 2010 dzięki za miłe słowa...wymiary baniaka to 122x72x57h pozdr kris Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S_Y_N_E_K 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Marzec 2010 Rewelacja:) Będę bacznie śledził rozwój baniaczka:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nika 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Marzec 2010 BRAWO!!! powtórzę za innymi, świetne ułożenie skały, kondycja korali do pozazdroszczenia. akwarium prezentuje się SUPER! (zresztą podobnie jak poprzednie) GRATULACJE! :good: PS. a czym teraz świecisz? bo nad kostką było HQI ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hepatus1000 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Marzec 2010 Naprawdę piękny baniak i kolorki super .:good: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kris_77 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Marzec 2010 dzięki :good: tym razem postawiłem na t5 - lampa ati 8 x 54 W (4 blue, 2 aquablue, 2 fiji) - ładniej wygląda w salonie (nie trzeba obudowywać lumwenarca nie mam chłodziarki a to też było ważne przy podjęciu decyzji - jednak t5 tyle nie nagrzeją hqi mialem 3 lata - mysłałem że nie da się obejść bez refleksów na piasku - myliłem się zapomniałem o nich Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaro37 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Marzec 2010 Ladny efekt daja te swietlowki fiji purple,sam bym taka dolozyl ale cena i fakt ze po 3 miesiacach nadaje sie do kosza mnie odstrasza.Akwarium naprawde ladne,za kilka miesiecy to dopiero bedzie cudo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fool szklo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Marzec 2010 Kozakkkkkkkkkk !!!!!!!!!!!!!!!!!! Baniakkkkkkkkkkk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Marzec 2010 Bardzo ładny. Jeden z najładniejszych zbiorników na forum. Przez dużą szerokość zrobiła się piękna perspektywa. Jest na czym oko zawiesić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kris_77 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Kwiecień 2010 mała aktualizacja w akwarium jest już nowy, długooczekiwany mieszkaniec: Japonicus chwilowo została zmieniona nieco aranżacja - poprzestawiane większe korale - skałka z sumpa poszła do akwarium, żeby troszkę zamieszać z orientacją - rury z pcv są doskonałym schronieniem dla ryby podczas ataków ze strony hepatusa i żółtka - ryba jest od czwartku, narazie strasznie chuda i zestresowana - ale wszystko idzie w dobrą stronę a tak to wygląda: poza tym od 2 kwietnia do systemu doszły bio pelletki (500ml) - korale jasne, rosną - więc wszystko idzie w dobrą stronę pozdr kris Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robert K 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Kwiecień 2010 Miło się oglada tak ładny zbiorniki Japonikus faktycznie wyglada chudo ale skoro reszta ryb ma się dobrze to i jemu za jakiś czas ciała przybedzie i zacznie oko cieszyć. Super pomysł z rurami by nowa ryba miała miejsce do chowania się w przypadku agresji ze strony innych bywalców zbiornika. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robi59 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Kwiecień 2010 Brawo ZIOMKU , super baniaczek, no i kolorki ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kris_77 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Kwiecień 2010 ryba jak wiemy musi mieć kryjówki - moja niestety nie zdążyła przez pierwszą noc namierzyć jakiejś kryjówki i od początku pływa w toni na środku przy górze - gdy tylko próbuje dopłynąć do skał ekipa w postaci żółtka i hepatusa podpływa i mówi jej co o tym sądzą - naszczęście odywa się tylko wymiana wzrokowa - bez jakiejś większej agresji - więc te rury to idealne miejsce na znikanie z oczu - widze że czuje się tam pewniej - a to najważniejsze od wczoraj widze postęp nocą - gdy wszystkie ryby zajmą swoje miejsca powolutku Japonicus przesuwa się w dół i nocuje już między koralami je mrożonki - czasem spirulinę - do nori boi się podłynąć jak inne ryby skubią ogólnie największego stresa właśnie łapie podczas karmienia - za duże się wtedy dzieje ryby ganiają za żarciem a jemu się zdaje że to za nim mam nadzieje, że naierze odwagi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lionfish 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Kwiecień 2010 Wyglada mizernie ale wszystko idzie w dobra strone i wierze ze uda Ci sie go wyciagnac. Akwarium bajka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach