daimen 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Kwiecień 2010 co tu można dużo pisać rewelka i trzymam kciuki za rybcie!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kris_77 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Kwiecień 2010 kilka nowych fotek macro: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomiooo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Kwiecień 2010 fotki i zwierzaki pierwsza klasa PozdrT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lionfish 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Czerwiec 2010 Hej, jak tam nigricans? No i jakas fotka pogladowo-aktualizacyjna by sie przydala. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bigwalker 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Czerwiec 2010 Krzysiek dawaj foty:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kris_77 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Czerwiec 2010 nie ma co focić - szyby zarośnięte a tak na poważnie - to nic sie nie zmieniło - korale nieco podrosły - ale ogólnie lekkie zaniedbanie - od 3ch tyg walczę w nowym małym członkiem rodziny i po za pracą nie mam chwili dla siebie za jakiś czas jak się troszkę uspokoi planuje dodać coś z życia - korale jak i ryby - wtedy może coś zaktualizuje nigricansa nigdy nie miałem - okazało się, ze przyszedł japonicus - niestety nie przeżył 2ch dób - od tamtej pory dręczy mnie pytanie czy jest sens spróbować kolejny raz dodać jakiegos pokolca Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
enigma17 7 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Czerwiec 2010 Świetne ułożenie skały. Ps. Nie odsprzedałbyś szczepki tych zoa? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr_Garden 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Czerwiec 2010 Fotki super, ułożenie skały jeszcze lepsze Gratki! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kris_77 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Czerwiec 2010 mineły 3 miesiące i wkońcu postanowiłem zaryzykować z kolejna próbą wpuszczenia pokolca - znowu wybór padłna japonicusa - ale tym razem daje 99?% szans, ze sie uda napiszę dlaczego - ale juz same zdjęcia pod spodem by wystarczyły - ryba w doskonałej kondycji - super wybarwiona - je wszystkie pokarmy - ma siłe odpierać ataki żółtka i hepatusa - wręcz po jednej nocy to już tylko im sie wydajem że go ganiają niesamowity widok jak żółtek pływa 30 cm za nim krok w krok i niby go przegania - ale to tylko tak wyglada - bo japonicus się odwraca i jak przepywa koło żółtka to ten tylko delikatnie się nastroszy, przeczeka i dalej za nim płynie;) widac już kto w dzień rządzi - jeszcze tylko nocą ma problem ze znalezieniem sobie miejsca z tego co obserwuje w moich obu przypadkach to zabieg w postaci luster przestawiania skał i dostawiania rur dla dezorientacji kompletnie nie ma znaczenia - kondycja ryby to rzecz decydująca poniżej zdjęcia dla porównania: stary: nowy: przy okazji do akwa trafił też wargatek: a wkrótce dojda jakieś korale i inne ryby - wtedy wrzuce ftsa - chwilowo akwa jest nieco zaniedbane - walcze z miesiecznym synkiem który zabiera cały mój czas:_ pozdr kris Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
daimen 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Czerwiec 2010 trzymam kciuki za rybkę o wiele lepiej wygląda niż poprzedni zdradzisz gdzie kpowałeś>?? z jednego źródła? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lionfish 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Czerwiec 2010 Piekna ryba, powodzenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Skalabim 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Czerwiec 2010 Fajnie to wygląda!! Brawo!! baniaczek jak ta-lala Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ewaise 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Czerwiec 2010 Super akwarium. Wklej proszę aktualne fotki całości. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kris_77 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Czerwiec 2010 tak jak pisałem - czekam na dostawę ryb i korali - wtedy poczyszczę akwa :sad: przywrócę dawną aranżację (została dość mocno zmieniona żeby lepiej zaaklimatyzować japonicusa) i coś popstrykam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kris_77 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Lipiec 2010 kolejni mieszkańcy w akwarium - wiec kolejne fotki na szybko... 10 anthiasów - najłatwiej było je uchwycić w gromadce podczas jedzenia :smile: doszły takze 2 magnifici i na koniec zdjęcie japonicusa - kondycja bardzo dobra - ale wciąż w nocy wojna z żółtkiem i nerwowo pływa przy tafli akwarium - nie moze znaleźć miejsca w skałach a korale nie są jeszcze na tyle rozrosniete... także obsada rybna w 98% została domknięta - moze pokusze się jeszcze o 2 rybki - ale na pewnie nie w tym roku :dance3: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
daimen 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Lipiec 2010 rewelacja te anthiasy :dance3: i super że japonicus w dobrej formie :smile: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kris_77 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Lipiec 2010 doszło kilka nowych korali wiec czas na aktualizację niestety nie jest tak kolorowo jakby mogło sie wydawać po raz kolejny mam problem z anthiasami - przychodza super sztuki - i po 2-3 dniach zaczyna się problem z ospą - problem powoli mija - i nagle zaczynają się pierwszse zejscia... w tej chwili anthiasy sa w fatalnym stanie - niektóre mają jakieś białe plamy i większosci jakby rozpuszczały siępłetwy - co najgorsze owoli przełazi to na mandaryny i gramme - pokolce o dziwo całkiem nieźle a najlepsza kondycja ...o dziwo u japonicusa od dziś dałem mocną UV-ke - zobacze czy coś da... z koralami podobnie - z minuty na minute poleciała mi jedna acra - a większość nie wypuszcza polipów parametry są właściwe - po za niezmierzonym PO4 ale na oko widać, ze coś tam jest choć nie za wiele takze korali nie przyklejałem tylko losowo ustawiłem - bo pewnie się nieźle jeszcze pozmienia - ogólnie z części jestem zadowolony z części nie - więc cos tam sprzedam, coś się wymienię, coś padnie jeszcze do finalnej odsłony długa droga tak to wygląda na dziś: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bigwalker 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Lipiec 2010 Mnie tam się podoba Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach