Jacek56 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Luty 2010 Witam, Przygotowuje sie do przenosin akwarium i mam pytanie. Jak dlugo i w jakich warunkach mozna przechowywac staro wode z podmiany? Pozdrawiam Jacek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nika 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Luty 2010 teoretycznie, gdybyś przechowywał/gromadził ją w szklanym /gospodarczym akwarium, i gdyby chodziły tam jakieś pompki cyrkulacyjne to byłoby prawie jak w zbiorniku. ale tylko teoretyzuję. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
silver200 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Luty 2010 A po co chcesz ja przechowywać? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrniew 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Luty 2010 Sama cyrkulacja nie wystarczy , ponieważ są ogromne ilisci bakterii i woda napewno skwaśnieje. Tylko świeża solanke można trzymać w nieskończonośc jesli sie miesza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomajk 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Luty 2010 Trzymałem kiedyś wodę z podmiany przez 2 tygodnie 200L, beczka plastikowa, pompka cyrkulacyjna, bez grzałki, ale temperatura w pomieszczeniu 22'C Woda jak najbardziej nadawała się do zalania akwarium. Sądzę, że przy odpowiedniej cyrkulacji spokojnie wytrzyma z miesiąc, może kostka napowietrzająca będzie dobrym rozwiązaniem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Luty 2010 Ja trzymałem 2 dni w beczkach i nic się nie stało Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek56 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Luty 2010 Dziekuje za odpowiedzi. Napowietrzanie + cyrkulacja na 2-3 dni przeprowadzki powinno wystarczyc. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach