KIDULT 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Luty 2010 @Jaroslaw to bylo u mnie tak, ze lalem po 100ml jak zalozylem te ledy. po tygodniu mierze Ca, mało, no to mysle bede lac po 150ml. mija tydzien, mierze wapń - jeszcze mniej niz tydzien wczesniej. no to se mysle bede lac po 200ml, to nadrobie braki i bedzie gitara. mija tydzien - poziom wapnia dalej maly, ale przestal spadac. pozniej lalem juz po 200ml caly czas i wapn stal w miejscu. najbardziej wzielo mi seriatopory, ktore rosly w tempie OBRZYDLIWYM, montipory pieknie, kilka acropor wylazilo z siebie. gdzies tu na forum masz fotki co tydzien robione u mnie w baniaku wtedy co testowalem ledy. wg mnie bylo widac jak korale rosna, bo WCZESNIEJ moglem to zobaczyc tylko na zdjeciach sprzed miesiaca, a na oko wydawalo sie ze wszystko stoi. wiecie o co chodzi? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafal07013 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Luty 2010 bardzo prosze - jako, ze swiat jest oparty na kasie i nikt niczego za darmo nie chce zrobic - wiec moja propozycja byla nastepujaca - ja mam akwarium 48" wiec powiedzialem, ze kupie lampe 48" i oddam ja na testy i po testach bedzie moja. jako, ze 48" model Phobosa/Deimosa nie jest jeszcze dostepny - urzylem slowa "przygotuje" - mam nadzieje, ze to wyjasnia. jezeli masz inny pomysl - to prosze bardzo na private - podam swoj adres i wyslij lampe jaka Ty chcesz i tez oddam - ale Ty pokrywasz koszt lampy i wysylki do mnie. ja pokrywam koszt wysylki do Ciebie. @rafal co to znaczy, ze "Przemek przygotuje lampe dla Yoshiego"? nie moze po prostu z pulki podac? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jarosław 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Luty 2010 KIDULT, to Ty miałeś 240w w ledach, a myślisz że pod 120w też by tak to śmigało ? To zastanawiam się dlaczego zrezygnowałeś ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KIDULT 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Luty 2010 ile razy mam pisac ze powiekszylem baniak na 160cm dlugosci i ledow mialem za malo na moje 500 litrow... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jarosław 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Luty 2010 He, he, luz, jeśli to pytanie do mnie, to możesz o tym np napisać 100 razy Niestety nie czytałem Twoich wszystkich postów. Dziękuję za odpowiedź, to mi wystarczy ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach