Skocz do zawartości
Zbyszek

Przebieg Budowy Mojego Akwarium

Rekomendowane odpowiedzi

A ja myśle ,że ta skała podrasowana , niemożliwe żeby taka porowata była :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

omasz :rolleyes: hehe

A ja sobie dzisiaj popsulem humor ta Euphyllia od siory :] , nikt jej nie chcial zabrac od niej :/ ..dzwoni do mnie , mowi choc zabieraj za darmo bo "wyrzuce"... , po baniak przyjechali wlasnie :]

Przywiozlem ja do siebie , wlozylem do baniaka, po godzinie patrze a ona wielga sie zrobila jak leb kapusty i w dodatku dalej sie pompuje Posted Image

Po niedzieli przyjada zabrac to paskfuctfo goscie z forum od nas , anemono podobna ta Euphylia paskudna , oddam to za friko niech tylko zabieraja :D(pozniej wam wrzuce zdjecie tego scierwa )

Ps; Andrzej ale ja zauwzylem ze na Zeovit`cie glony wapienne zaczynaja bielec , no ale co mnie tam glony wapienne obchodza :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hahaha, Zbyszek przyznaj się- u Ciebie w akwarium nie ma wody jeśli takie okazy hodujesz;):rolleyes::D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeszedlem na dozowanie samego prodibio (BD /BO) do Zeolith filtra , odstawilem Zeostart2 . planuje tez zmienic zloze Zeolith`u na inne .

Pomalu zauwazam zmiany , przede wszystkim nie sypie mi po szybach , pompach , skale i gdzie tylko , tym brazowozielonym nalotem .(wszystkich produktow dozowalem bardzo maloi jak najmniej) ..jezeli komus ten nalot nie przeszkadza to moze uprawiac smialo dalej ta metode , ktora funkcjonuje w sumie bardzo dobrze , ja jednak rezygnuje bo mnie ten nalot drazni .

U szwagra w malym baniaku probujemy tez jeszcze tych produktow.

Mysle ze powoli dopasujemy system taki jaki nam odpowiada :)

Posted Image

Niedlugo tez planuje zmiane swiatla na T5 - Power modul 6x80 wat , szukam tylko pewnego dostawcy rurek T5 , zebym nie musial sie bujac z ich odsylaniem odrazu po ich zamowieniu , kupilem tez porzadne urzadzonko do pomiaru tych rurek , takze mysle ze bedzie dobrze .

Do tej pory tylklo to mnie wstrzymywalo z zakupem tej lampy (nie uczciwi u mnie sprzedawcy) , ale damy rade to obejsc :)

Takze R@f@l spokojnie tam , bo ja nie spie ;) caly czas cos robie , przemyslam , modernizuje , znasz mnie :)

Gdzieniegdzie miejscami ciagna sie u mnie jeszcze glony nitkowe , jest ich niby nie duzo , gina , ale wyginac nie moga (nie mam juz wiecej zadnego pomyslu na to , czym sie one moga u mnie zywic (?) :] mozliwe ze jeszcze resztkami tego zeofood`u , bo jak go otrzymywaly to rosly u mnie pieknie , jak na drozdzach (nie koniecznie musza rosnac u innych) )

Troche mnie to w koncu zaczelo irytowac i mam zamiar wyprobowac ten nowy produkt made in juesey ;) (dodam ze nie jest to chemia )

Mam rowniez u siebie produkt Algenex M.Mruzek (szukam testerow , u siebie nie mam go odwagi testowac ) :D

Posted ImagePosted Image

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Zbyszek, ja już się pogubiłem w tych Twoich preparatach, czy faktycznie tyle potrzeba, mam nadzieje że jak zaczniesz wprowadzać życie do akwa to zwierzaki nie oszaleją :)

Pozdrawiam Roman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Roman czytaj uwazniej , nie wiem co tam sobie wypobraziles ale mysle ze sie nie potrzebnie martwisz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehh.. , lap na pocieszenie nocne zdjecie mojej nieszczesnej Euphylli ktorej nikt nie chce , ja zreszta tez nie :)

Sump ma cos okolo 100 litrow , skalki nie dokladalem i nie zamierzam dokladac .

Posted Image

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciekawe jak wyglada dzienne zdjecie ,

jak jej nie chcesz ja to zabiore :))

Co do zdjec to faktycznie juz moglbys pokazac jak to wyglada , no i foto sumpa by sie przydalo (takie w calosci i bez grafiki trowymiarowej )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ymanik , nie wiem jak Tobie , ale mnie sie jeszez nie spieszy :]

Po Ephyllie mozesz wpasc zabrac ja sobie , prosze bardzo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tutaj masz foto sumpa , na drugi raz jak otworzysz oczy i zaczniesz czytac to forum to sam znajdziesz :)

Posted Image

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.