Skocz do zawartości
october_rust

odpieniacz do 200 l.

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie - szukam odpieniacza do mniej więcej 200 litrowego akwarium (racej mniej niż więcej), w jakiejś niezwalającej z nóg cenie. Czy Beast 400 będzie ok, czy polecacie coś innego??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cena nie zwalająca z nóg...hmm...

U mnie na ok.200 litrach śmiga Apf 600 (zakupiony jako używany za 800zł) i powiem że ma co robić...sporo korali i mało rybek ale obficie karmionych(i rybek i korali)...

Wybrałem go ze względu na dosyć dobre opinie i pompę igiełkową(AB 2000/as) która(podobno) zużywa tylko 10W...

Nowy kosztuje ok.1200zł...i jak bym nie miał to chyba bym się zdecydował na zakup takiego...

Jeżeli coś tańszego to szukać w dobrze pieniących to bubble magnus którąś wersję...np:105 lub 150...są w przyzwoitych cenach i widziałem jak pracują...

Smithpl takiego posiada i ładnie pieni...

Best 400...leży w piwnicy...pompa 21W...spora ilość bąbli przedostająca się do baniaka/sumpa...ciężko go wyregulować...

Ale na którymś z dwóch forów ktoś sobie go chwalił...po odpowiednich przeróbkach....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz do wyboru albo kilka odpieniaczy w przedziale cenowym ok. 1500 zł albo kilka z przedziału ok. 500 zł. Przy czym te ostatnie będą do zbiorników max. 200 l i nie pociągną nic ponad to. Te wcześniejsze dadzą radę i w 400 l.

Twój wybór, warto jeszcze patrzeć na popularność firmy, przecież nie będziesz ścigał po całym kraju jakiejś części.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja do 166L mam MCE 600 i jego odpowiedniki polecam powolujac sie na szanowne grono

do 400L podobno starcza ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi