Skocz do zawartości
S_Y_N_E_K

Moje nowe 400l

Rekomendowane odpowiedzi

Patrze na to twoje akwa i się rozpływam, jakbym miala zbiornk na SPS'y to chciałabym by to wszystko wyglądalo choć ciut podobnie do twojego.:wink:

Piękne kolory ( rozmarzona) a pomyślec, że tak malo brakowalo by to cudenko przestalo istnieć:pardon:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

wszędzie kryzys to i u mnie też:) Niestety miałem problemy zdrowotne i przez ponad 2 tygodnie do akwa nie było nic dozowane poza ballingiem, akwa trochę ucierpiało, ale staram się aby było jak wcześniej a nawet lepiej:)

A oto akwa w dobie globalnego kryzysu:D

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kryzys jak cholera.... chcial bym miec taki kryzys:) Pozdro

dokładnie Dominik, nie pieścić się tu proszę :P akwarium trzyma się super, korale porosły... :good:

"kryzys" w tym przypadku, to duże nadużycie semantyczne :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za miłe słowa, ale w kółkach są owe oznaki kryzysu

seriatoporę zauważyłam, a reszty nawet po zaznaczeniu nie widzę...

opisz może co i dla czego... tak dla potomnych :P proszę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cóż potas poleciał, przynajmniej tak wnioskujem bo zaczęła schodzić tkanka z korali. Ca, Mg, KH tak jak zawsze, zasolenie bez zmian, NO3 niemalże 0. Zakupiłem już K-balance Strong, ale muszę pomyśleć nad testem na potas, żeby nie przedobrzyć w drugą stronę. Tylko którym testem da sie zmierzyć bez większych problemów Potas?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

z kronikarskiego obowiązku zamieszczam zdjęcia akwa, które niestety mocno podupadło:(

Niestety w lutym, marcu mój stan zdrowotny nie pozwalał mi na obsługę akwa, więc wszystko wegetowało(ponad miesiąc nie był dozowane nic z palety KZ, aż się dziwię, że akwarium jeszcze stoi:) ) Niestety z powodu przygotowań do matury akwarium także cierpi. Nie tak całkiem dawno usuwałem z akwa piasek, bo wiem, że to co pozostało było jedną wielką wytwórnią wszelakiego syfu:/ Aktualnie borykam się z problem ala cyjano czerwień + zieleń. Obsada bez zmian. Poradziłem sobie z aiptazją dzięki Ulce Brzydulce + 25 krewet, ale teraz mam kolejną plagę ala cyjano. Czekam na krytykę:) Muszę popracować nad systemem RO/DI przynajmniej tak mi się wydaje. Chyba przyszedł czas na wymianę membrany:)

Wieczorem jak zrobię sobie przerwę w przygotowaniach do jutrzejszej części matury postaram się zrobić jakieś lepsze foty:)

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chcialbym zeby tak moje podupadlo jak Twoje :)

super zbiorniczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podupadło :smile:gdzie?? Czekamy na fotki!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dominik. nie histeruj :)

akwarium prezentuje się super, zwierzaki zresztą również.

napisz proszę, czy pozbyłeś się piasku na stałe czy to chwilowy stan?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super, wcale nie wyglada na bardziej zaniedbany niz wiele wypieszczonych zeo-baniakow :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ S_Y_N_E_K

Przepraszam, że z opóżnieniem pisze ale też cierpie na brak czasu.

Z baniaczkiem nie jest żle. Don't worry be happy.:smile:

Seriatoporą się nie przemuj bo to szybko rośnie i napewno będzie ładniejsza niż była:)

Życze powodzenia na maturze, samych piątek a jak wszystko ładnie zaliczysz to i zbiornik rozkwitnie na nowo.:good:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Twoje akwarium odkąd tylko zacząłem czytać zrobiło n mnie najlepsze wrażenie, po prostu bajka jak dal mnie ,a na żywo to musi być coś :smile:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi