Skocz do zawartości
S_Y_N_E_K

Moje nowe 400l

Rekomendowane odpowiedzi

Rafał wiesz co się szykuje więc trzeba być optymistą:(

Dodam że mierniki oferowane na allegro itp. można wyrzucić do kosza:D Mój miernik TDS wskazywał jak zaklęty 000ppm a miernik Hanna wskazuje 006ppm:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zdecydownie lepiej:)

metamorfoze??????? hmm ...wywalasz piasek i odpalasz zeo ??????:(

akwa fajnie juz zarosniete , i jest co pokazac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Korale ladniutkie :( Rozwin pomysl metamorfozy, jestem ciekaw co tam kombinujesz. A na glona dobrym sposobem bylaby jakas rybka, co by go przyciela :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli chodzi o metamorfoze to jamnik zgadł:( zapewne przegląda zagraniczne fora:D

Startuje z zeovitem w przyszłym tygodniu albo troszke później. Musze oczywiście pozbyć się DSB, ale musze to robić stopniowo. Dojdzie także do zmiany ustawienia skały tak myśle(wyczyszcze szczotką odrazu z tych glonów). Dołoże także jeszcze jedną pompe cyrkulacyjną i będe dobrej myśli:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć

Napisz coś więcej jaki masz plan.

Co będziesz dozował i od jakich dawek zaczynasz? Czym będziesz regulował poziom Mg, Ca i kH, też produktami KZ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ca, KH i Mg to Balling:) a na początek myśle nad:

- 1L ZEOvit. Przepływ wody ok.220 l/h.

- 0,25L węgla (KZ)

- ZEObac -2k dwa razy w tygodniu

- ZEOfood7 -2k na tydzień

- ZEOstart2 -0,3ml dziennie(2 x 0,15 ml dziennie)

Tak zaproponowałem na zeovit.com ,aczkolwiek troszkę mnie tam ludzie pokierowali:) tutaj jest dyskusja: http://zeovit.com/forums/showthread.php?p=138068

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ocelocik a jaką rybcie proponujesz na takie glony - mam takie same i dollabella za bardzo nie daje rady :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te, już gadaliśmy bardzo ładnie to wygląda, ale ja glonów się nie mogę dopatrzeć, chyba, że chodzi o te fioletowe po lewej stronie. Ja też kurcze mam problem z RO, fajne masz te szczepki, z reefshopu brałeś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak Olek chodzi mi o tą różową wate:) Szczepki na podstawkach to dostawa z Bali, szczerze powiedziawszy żadna rewelacja:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@brzydzi

Hmm, najlepiej to wziac troche glona ktory masz do pobliskiego sklepu ( o ile taki masz) i zobaczyc, czy ktoras z ryb bedzie zainteresowana ( przyczepic do szyby jak nori dla pokolcow).

Jak nie masz takiej mozliwosci to mozesz sprobowac z ktoryms z borsukow - u mnie zjadl wszystkie nizsze glony, ale niektorych wyzszych nie rusza.

@SYNEK

Mysle, ze do sukcesu doszedlbys i bez ZEO, ale zycze powodzenia i trzymam kciuki. Nie zapomnij podzielic sie wrazeniami i zdjeciami jak juz zaczniesz :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ocelocik nie uważam zeovitu jako lekarstwo na całe zło i klucz do szczęścia:) Jak dla mnie zeovit jest poprostu bardzo dobrą metodą filtracji:) Teraz przy zeovicie postaram się częściej katalogować moje wyczyny:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

intuicja :() ..niestety nie znam dobrze nawet jezyka polskiego a co dopiero inne ,ale strzal byl dobry ....powodzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ocelocik kurcze nie mam sklepu do którego mógłbym pójśc,a szkoda :/ ale zobacze jakieś borsuki może akurat :( . Dzieki za pomoc.,

Grzegorz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kilka zbliżeń.

Dołączona grafika Dołączona grafika

Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika

Zdjęcia bez jakiejkolwiek obróki bo poprostu nie znam się na tym:) Jak ktoś chce może się pobawić, będe wdzięczny:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi