juwewaldi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Grudzień 2009 używam od roku żarniki 150w A.M Aqualine 10000 ale chciałbym spróbować Aqualine 16000 i teraz pytanie czy ktoś ich używał już kiedyś? a moze ktoś zna jakaś stronkę, gdzie mozna sobie obejrzeć akwarium oświetlane różnymi żarnikami? i wybrać fajną opcję? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaro37 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Grudzień 2009 Uzywalem 16tek i nie podobaly mi sie,chyba zande zarniki AM nie sa za ciekawe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KIDULT 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Grudzień 2009 a znam takich co uzywaja AM 10000 (13000K0 i nie zamienia na zadne inne. kwestia gustu @juwenaldi ciezka sprawa tak oddac kolory zarnikow, bo musialy by byc fotki w formacie RAW i bez balansu bieli. i monitor tez moze przeklamac... ja osobiscie moge polecic reeflux 12000K, mniej zolty od giesemann marine 12500K, a mozna powiedziec ze az za malo zolty, bo kanarkowo zolte acropory sa jasno limonkowo zielone. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Grudzień 2009 a znam takich co uzywaja AM 10000 (13000K0 i nie zamienia na zadne inne. kwestia gustu@juwenaldi ciezka sprawa tak oddac kolory zarnikow, bo musialy by byc fotki w formacie RAW i bez balansu bieli. i monitor tez moze przeklamac... ja osobiscie moge polecic reeflux 12000K, mniej zolty od giesemann marine 12500K, a mozna powiedziec ze az za malo zolty, bo kanarkowo zolte acropory sa jasno limonkowo zielone. Niestety Kidult ma rację Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KIDULT 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Grudzień 2009 @slawku "niestety" ze JA mam racje, czy "niestety" bo to co napisalem to prawda? :dance3: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr34 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Grudzień 2009 Cześć Oczywiście ze to rzecz gustu, ja miałem kiedyś żarniki giesemann 14500k i było żółto:rolleyes:. Teraz mam AM 16000 i jest ok. Juwewaldi mogę Ci taki zużyty żarnik dać , odbiór w Sławnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juwewaldi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Grudzień 2009 chodzi o to żeby nie było za niebiesko bo ja mam do tych 2*150 jeszcze 4 t5tki aktyniczne dzięki piotr34,ty masz oświetlony baniak teraz 16kami? możesz przesłać na priw fotkę akwarium pod samymi żarnikami? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr34 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Grudzień 2009 Tak mam 16 plus 3x t5 aktyniczne jedną 10tyś. Mam słaby aparat, wiec nie wiem czy jest sens robienia fotek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach