Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

witam

od momentu gdy zacząłem podawać abc i m grotecha,10 kropel każdego co dziennie tak od 2 tygodni,pojawił się rdzawy nalot na ścianach zbiornika na pompach i lekko na skale

czy komuś się coś takiego przytrafiło po tym?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Objawy przedawkowania tego preparatu, trzeba teraz tylko zmniejszyc i obserwowac przy jakiej dawce rdzawy glon zacznie znikac i taka dawke zostawic, z przyrostem korali zwiekszyc dozowanie i jak znowu sie pojawi to zmniejszyc itd...

btw tak samo mialem jak przedawkowalem abc grotecha

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie tak jak pisze Mariusz, nigdzie tego nie piszą, ale ten nalot jest doskonałym wskaźnikiem, jak się zmniejsza to dawka dobra. Ja staram się tak dozować by delikatny nalocik miejscami gdzie cyrkulacja słaba się utrzymywał, to taki papierek lakmusowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mialem podobnie po grotech'u. Przeszedłem na Tropic Marin Pro Coral A i K, i problemu nie mam z tym. Leje połowe dawki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ok.

ale w szoku jestem,tosz to tylko 10 kropli

To może akurat nie z tego powodu, ja leję codziennie 20ml z każdej flaszki i M 10ml i nalocik jest tak jak pisałem w kilku miejscach i to bardzo niewielki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ok.

ale w szoku jestem,tosz to tylko 10 kropli

Moze uzywasz dobrej soli i nie potrzebujesz dozowac az 10 kropli. Patrzyles ile to 10 kropli 1,5 - 2 ml

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sól może mieć znaczenie, do tego też dochodzi zapotrzebowanie na mikroelementy, trzeba "przyzwyczaić" system do zwiększonych ilości tych składników. Więc po pierwszym "strzale" lekko sfolgować i z czasem obserwując zmiany zwiększać dawki aż do ustalenia właściwego poziomu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi