juwewaldi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Grudzień 2009 witam od momentu gdy zacząłem podawać abc i m grotecha,10 kropel każdego co dziennie tak od 2 tygodni,pojawił się rdzawy nalot na ścianach zbiornika na pompach i lekko na skale czy komuś się coś takiego przytrafiło po tym? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Grudzień 2009 Objawy przedawkowania tego preparatu, trzeba teraz tylko zmniejszyc i obserwowac przy jakiej dawce rdzawy glon zacznie znikac i taka dawke zostawic, z przyrostem korali zwiekszyc dozowanie i jak znowu sie pojawi to zmniejszyc itd... btw tak samo mialem jak przedawkowalem abc grotecha Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomajk 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Grudzień 2009 Dokładnie tak jak pisze Mariusz, nigdzie tego nie piszą, ale ten nalot jest doskonałym wskaźnikiem, jak się zmniejsza to dawka dobra. Ja staram się tak dozować by delikatny nalocik miejscami gdzie cyrkulacja słaba się utrzymywał, to taki papierek lakmusowy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juwewaldi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Grudzień 2009 ok. ale w szoku jestem,tosz to tylko 10 kropli Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dominik 3 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Grudzień 2009 mialem podobnie po grotech'u. Przeszedłem na Tropic Marin Pro Coral A i K, i problemu nie mam z tym. Leje połowe dawki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomajk 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Grudzień 2009 ok.ale w szoku jestem,tosz to tylko 10 kropli To może akurat nie z tego powodu, ja leję codziennie 20ml z każdej flaszki i M 10ml i nalocik jest tak jak pisałem w kilku miejscach i to bardzo niewielki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Grudzień 2009 ok.ale w szoku jestem,tosz to tylko 10 kropli Moze uzywasz dobrej soli i nie potrzebujesz dozowac az 10 kropli. Patrzyles ile to 10 kropli 1,5 - 2 ml Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomajk 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Grudzień 2009 Sól może mieć znaczenie, do tego też dochodzi zapotrzebowanie na mikroelementy, trzeba "przyzwyczaić" system do zwiększonych ilości tych składników. Więc po pierwszym "strzale" lekko sfolgować i z czasem obserwując zmiany zwiększać dawki aż do ustalenia właściwego poziomu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juwewaldi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Grudzień 2009 sól do tej pory była preis a od miesiąca koralen zucht Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach