seba 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Październik 2007 witam czy ten miernik jest wystarczająco dokładny do akwarium morskiego ? http://sklep.thcskiba.pl/product_info.php?cPath=52&products_id=187 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Admin 6 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Październik 2007 Nie miałem z nim bezpośredniej styczności, ale mierniki tej firmy dość często przewijają się w tematach na różnych forach (nie koniecznie Polskich) w opisach zbiorników. Z tego wynika, że chyba wystarczają na potrzeby akwarystyki. Niech wypowie się ktoś kto miał do czynienia z tymi miernikami. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S_Y_N_E_K 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Październik 2007 możesz go spokojnie kupować :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thcskiba 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Październik 2007 wiem ze ja nie powinienem go reklamowac bo to ja go sprzedaje :mrgreen: co do miernika jesli chcesz go uzywac do pomiaru ciaglego np. ph baniaka to bedzie ok jesli masz zamiar co jakis czas tylko sprawdzac to odradzam jego najwieksza wada jest reczna kalibracja co niestety przy tylko okresowym sprawdzaniu moglo by doprowadzic cie do ataku nerwicy :mrgreen: zawsze mozna niechcacy ruszyc pokretlo kalibracji jesli ustawisz na pomiar staly zamontujesz go to nie ma problemu z jego dokladnoscia u mnie wlasnie tak dzialal przez dluzszy okres pozniej wykorzystywany byl do testowania mikserow co do pomiaru redox tam kalibracja jest aqutomatyczna wiec z tym nie ma problemow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach