kacperwee 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Grudzień 2022 Witam od 2ch tygodni moja Mantipora i jedna Acropora robią się miejscami białe, tkanki raczej nie tracą. parametry wody nie najgorsze muszę tylko podbić lekko Magnez i zbić azotany parametry : zasolenie 1.024 - 1.026 Kh- 9.2 dKH No3 - 13.2ppm ( dopiero od 4 ch dni ) Po4 wachania od 0.05-0.10ppm Ca - 532 Mg - 1210 wszystko sprawdzane testerami Hanna. kupiłem ostatnio produkt od Brightwell - Koral recover który ma pomóc z tym problemem . na opakowaniu pisze żeby skimmer był włączony przy podaniu, ale na ich kanale youtube z opisem użycia produktu jest pokazane żeby usunąć z filtra media i skimmer wyłączyć więc sam już niewiem . produkt należy stosować przez 7 dni codziennie a na koniec po kuracji zalecane jest zrobić 25% podmianki. Myślę że poprostu nie będę wyjmował medi tylko wyłącze filtr na półtorej do dwóch godzin i odpieniacz dopiero potem włączając . Stąd moje pytanie Czy miał już ktoś styczność z tym produktem ? Jakieś dobre bądź złe doświadczenia ? https://www.brightwellaquatics.com/products/koral-recover.php Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi.! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edirafa 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Maj 2023 Bieleją od dołu czy od góry? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach