Pavilon 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Grudzień 2009 Witam! Czas zacząć nową przygodę, z akwarium morskim. Litraż mały więc nie poszaleje ale na początek zawsze coś... Dane o zbiorniku: :arrow: Oświetlenie 4x24W T5 1xwhite, 1xSylvania reef white, 2xATI blue, belka DIY :arrow: Odpieniacz DIY (jeszcze nie dokończony) :arrow: Ogrzewanie 50W :arrow: Cyrkulacja 2xJVP - 101 :arrow: Z sprzętu na razie to tyle. Dojdzie jeszcze automatyczna dolewka i panel zewnętrzny... Aha i tło będzie niebieskie. :mrgreen: Życie jakie planuje trzymać to: Korale miękkie, LPS i kilka łatwiejszych SPS'ów Z ryb to jeszcze dokładnie nie wiem, pewnie będzie parka błazenków, ślimaki turbo, krewety itd... Foto: Dzisiaj zostało włożone 11kg skały. Dojdzie jeszcze ok. 3kg Aqua szut z gąbką włożony do jutra, niech przez noc trochę przefiltruje wodę. Woda będzie jeszcze dolana oczywiście Miałem jeszcze nie pokazywać bo trochę drobiazgów jeszcze zostało ale co tam... Na razie to tyle jak coś się zmieni to dam foto. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SaltMen 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Grudzień 2009 Spoko;) POwodzenia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pavilon 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Grudzień 2009 Witam! Dojrzewanie w akwa trwa. Brązowy nalot który się nasilał jeszcze kilka dni temu już chyba znika... Wczoraj wsypałem trochę piasku... Nie wiem czy wsypywać już czy jeszcze czekać? Fotki: i piasek od promila z różnymi kawałkami korali ale i tak wszystko martwe co? Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
troterek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Grudzień 2009 cierpliwości!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Spajdi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Grudzień 2009 Ekipa z Rybnika rośnie w siłę Paweł wstrzymaj się z piaskiem zaaplikuj węgiel doustnie i będzie super Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pavilon 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Grudzień 2009 Witam! Dojrzewanie w akwa trwa. Brązowy nalot który się nasilał jeszcze kilka dni temu już chyba znika... Wczoraj wsypałem trochę piasku... Nie wiem czy wsypywać już czy jeszcze czekać? Fotki: i piasek od promila z różnymi kawałkami korali ale i tak wszystko martwe co? Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pavilon 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Grudzień 2009 Witam! W akwa nieco się zmieniło, doszedł jeden kawałek skały 1,3kg oraz skałka z grzybami a na niej goście, reszta to co widać na fotkach czyli xenia i capnella oraz clavularia zielona i brunatna na razie wszystko pozamykane, przywiozłem je w niedziele. (od inmara wielkie dzięki) Foto: Takie rozgwiazdy przywiozłem z grzybami naliczyłem ich na razie 5 mogą zostać? I pytanko co to? I jeszcze jedno pytanko można już wpuścić 2 krewetki lysmata amboinensis lub debelius... ? Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pavilon 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Styczeń 2010 Witam czas na aktualizacje doszło trochę życia do akwa Fotki: Podczas aklimatyzacji Paguristes cadenati x2 Błazny x2 L. debelius x2 Euphyllia nie napompowana... Widok ogólny Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pavilon 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Styczeń 2010 Witam w niedziele moczyłem ręce ok godziny i wyszło mi takie coś jak na fotkach... Lepiej ? aha i sprzedałem jedną pompę jvp i w zamian planuję dać koralie nano Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaro37 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Styczeń 2010 Koralia nano w 112 litrach,hm.Nie wiem co ma Ci dac taka pompeczka? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fool szklo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Styczeń 2010 Wywal te dziadostwo co masz igłą przyczepione całą skałę ci porośnie i skała do wywalenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pavilon 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Styczeń 2010 Koralia nano w 112 litrach,hm.Nie wiem co ma Ci dac taka pompeczka? A no właśnie da... Z jvp + nano będzie git Fool szklo - mówisz o clavularii ? Nie wywalę :nono::dance3: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AdamB 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Styczeń 2010 A no właśnie da... Z jvp + nano będzie git..: Spokojnie. Mam akwa dlugie na 80 cm i 2 nano + reefpack wystarczaja . Wlozylem JVP101 i szybko ja wywalalem bo nie dosc, ze sie darla w nieboglosy to jeszcze kurniawe w szkle robila Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaro37 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Styczeń 2010 Tylkoze jvp101 ma 3tysl/h a a Koralia nano 800l/h,mysle ze Koralia 1 byla by odpowiedniejsza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pavilon 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Styczeń 2010 Ale nie rozumiesz że dla mnie to będzie za mocno? Masz wyżej kolega napisał że ma 2 nano + coś tam jeszcze i wszystko git... Miałem 2xJVP i była za mocna pralka jak dla miękkich/lps... Mogła by nawet wystarczyć sama JVP-101 ale z czasem dojdzie kilka sps-ów... Będzię JVP + Nano + obieg z panelu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pavilon 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Styczeń 2010 Witam! Dziś do akwa doszło zaś trochę życia w postaci koralowców SPS :good: Montipora zielona i fioletowa, Seriatopora caliendrum oraz grzyby rhodactis. foto: Oby fajnie i szybko rosły :good: Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pavilon 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Marzec 2010 Witam mała aktualizacja jak akwa aktualnie wygląda. Męczy mnie cały czas brązowy nalot na piasku po za tym wszystko rośnie. Foto: Szykuję się do budowy nowego odpieniacza i panelu zewnętrznego ale to później Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jarosław 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Marzec 2010 Szacuneczek za profesjonalną aklimatyzację zwierzaków, przed wpuszczeniem do akwa. Fajna babeczka;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach