Pavilon 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Kwiecień 2010 Witam w piątek do akwa doszło: Rozgwiazda piaskowa Babka Amblygobius phalaena - fajnie przesiewa piasek i wpieprza cyjano po dwóch dniach piasek już prawie czysty. I kolejny koralowiec Montipora talerzowa zielona Świerze fotki Ktoś wie co to jest? Otwiera się i zamyka (reaguje na ruch itd...) http://img213.imageshack.us/img213/6040/dsc01358c.jpg Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ewaise 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Kwiecień 2010 Czy ja dobrze widzę, że Ty masz w tym akwarium tubkę? (prawa strona zbiornika) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pavilon 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Kwiecień 2010 Bardzo dobrze widzisz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ewaise 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Kwiecień 2010 I jak się hoduje? Jak radzisz sobie z karmieniem? I wreszcie co na to SPSy? A tubki kocham, może kiedyś i u mnie mała tubkownia zagości. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pavilon 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Kwiecień 2010 Bardzo dobrze :dance3: Karmie pod kloszem z butelki. SPS'y nie mają nic do gadania powiedziałem im, że mają rosnąć i tak robią Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
daimen 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Kwiecień 2010 lepiej ta xenie ściągnij gdzieś na osobną skałkę bo jak się rozrośnie to będzie kicha Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pavilon 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Kwiecień 2010 Spokojnie wszystko kontroluje jak się już będzie rozrastać po za tą jedną skałką to będę odcinał i oddawał innym. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pavilon 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Kwiecień 2010 Witam do akwa dzisiaj doszło: Acropora fioletowa Seriatopora hystix foto: Zapraszam do komentowania i pozdrawiam :waving Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Artur160 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Kwiecień 2010 Bardzooo pozytywne akwarium:good: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pavilon 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Maj 2010 Witam. W akwa pracuje już odpieniacz DIY za jakiś czas dojdzie panel i będzie w nim. Zmiany w oświetleniu, teraz nad zbiornikiem świeci HQI 150W + jeszcze dojdzie 1x39W jak przeniosę się już do akwa 160l ale to wkrótce... Teraz zdjęcia: Zapraszam do komentowania Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Natan 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Maj 2010 a cóż to za odpieniacz ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pavilon 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Maj 2010 DIY własnoręcznie robiony z plexy... Na pompie maxi jet 1200 z wirnikiem igiełkowym. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Natan 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Maj 2010 ho ho ho ładna ślicznotka. a jak stożek zrobiłeś ? i wirnik ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pavilon 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Maj 2010 Stożek tak jak robi użytkownik Sebastek z nano-reef. Czyli podgrzewasz w piekarniku i na formę widać tylko łączenie... Wirnik z biobala Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaro37 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Maj 2010 W jakiej temperaturze podgrzewales? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lionfish 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Maj 2010 Elegancki odpieniacz sobie zrobiles. No i te refleksy od hqi malina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Natan 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Maj 2010 W jakiej temperaturze podgrzewales? no właśnie przybliż troszkę temat, bo mam zamiar skopiować KZ revolution mini jak podgrzewałeś ? kładłeś na blasze czy podwieszałeś ? z czego formę zrobiłeś ? czym wyciąłeś pleksi, bo przecież aby wyszedł stożek to dwa boki muszą być zaokrąglone ? laserem czy dremelem ? klejenie na zakładkę czy na styk ? jak zamocowałeś kubek by nic nie ciekło ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pavilon 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Maj 2010 no właśnie przybliż troszkę temat, bo mam zamiar skopiować KZ revolution minijak podgrzewałeś ? kładłeś na blasze czy podwieszałeś ? z czego formę zrobiłeś ? czym wyciąłeś pleksi, bo przecież aby wyszedł stożek to dwa boki muszą być zaokrąglone ? laserem czy dremelem ? klejenie na zakładkę czy na styk ? jak zamocowałeś kubek by nic nie ciekło ? Temp. ok. 150-180*, kładłem normalnie na te pręty co są w piekarniku... Wycinałem tapeciakiem i łamałem potem wszystko wyrównałem papierem. Klejenie na styk . Na stożku mam dwie uszczelki stożkowy w które wchodzi ta rurka co jest w kubku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach