Tsol 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Listopad 2009 W czym trzymacie wodę po RO i jak długo ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dany 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Listopad 2009 Rozumiem, że chodzi Ci o dolewkę? W poprzednim zbiorniku RO trzymałem w bańce 30 litrowej dopóki się nie skończyła czyli jakiś tydzień. Zbiornik kupiony w hurtowni AGD przeznaczenie do przetrzymywania artykułów spożywczych. Obecnie zakupiłem, elektrozawór i problem się skończył - polecam! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tsol 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Listopad 2009 Czy zmieniały ci się wartości tej wody ? JA trzymam w wiadrze 20 litrowym. Kupiłem sobie miernik TDS i zauważyłem że woda zaraz po wyprodukowaniu ma 001 a na drugi dzień ma już 050. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skoczekpl 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Listopad 2009 Jak masz odkryty zbiornik na wodę RO to niestety tak będzie. Kurz z domu i inne pierdy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KIDULT 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Listopad 2009 Dany i spisz spokojnie? jak masz to rozwiazane, ze masz 100% pewnosci ze nie przeleje? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dany 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Listopad 2009 Dany i spisz spokojnie? jak masz to rozwiazane, ze masz 100% pewnosci ze nie przeleje? Nie do końca rozumiem pytanie? Ale jeśli chodzi Ci o to, czy się przez przypadek nie zamknie, to powiem, że co jakiś czas sprawdzam czy wszystko jest w porządku, wyciągając wężyki i przedmuchuje. Generalnie jak się tam nie dostanie kawałek kamienia, to raczej nie powinno nic się dziać. Dobrym rozwiązaniem są dwa elektrozawory, ale pewnie założę,drugi jak już będę miał niemiłe doświadczenie z jednym :spiteful: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dany 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Listopad 2009 Jak masz odkryty zbiornik na wodę RO to niestety tak będzie. Kurz z domu i inne pierdy. Tak jak napisał Skoczekpl, zbiornik musi być szczelnie zakręcony. Druga sprawa, jak woda nie jest w ruchu to jednak trochę się psuje, więc nawet z 000 po kliku dniach już nie będzie taka idealna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jarosław 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Listopad 2009 Dokładnie, zbiornik na ro musi być zakryty bo z powietrza jakieś syfy się przedostają. Ja mam na elektrozaworze prawie trzy lata i jest git, jak się zepsuje pozostaje zamknięty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach