Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Rozumiem, że chodzi Ci o dolewkę?

W poprzednim zbiorniku RO trzymałem w bańce 30 litrowej dopóki się nie skończyła czyli jakiś tydzień.

Zbiornik kupiony w hurtowni AGD przeznaczenie do przetrzymywania artykułów spożywczych.

Obecnie zakupiłem, elektrozawór i problem się skończył - polecam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy zmieniały ci się wartości tej wody ?

JA trzymam w wiadrze 20 litrowym.

Kupiłem sobie miernik TDS i zauważyłem że woda zaraz po wyprodukowaniu ma 001 a na drugi dzień ma już 050.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak masz odkryty zbiornik na wodę RO to niestety tak będzie. Kurz z domu i inne pierdy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dany i spisz spokojnie? jak masz to rozwiazane, ze masz 100% pewnosci ze nie przeleje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dany i spisz spokojnie? jak masz to rozwiazane, ze masz 100% pewnosci ze nie przeleje?

Nie do końca rozumiem pytanie?

Ale jeśli chodzi Ci o to, czy się przez przypadek nie zamknie, to powiem, że co jakiś czas sprawdzam czy wszystko jest w porządku, wyciągając wężyki i przedmuchuje.

Generalnie jak się tam nie dostanie kawałek kamienia, to raczej nie powinno nic się dziać.

Dobrym rozwiązaniem są dwa elektrozawory, ale pewnie założę,drugi jak już będę miał niemiłe doświadczenie z jednym :spiteful:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jak masz odkryty zbiornik na wodę RO to niestety tak będzie. Kurz z domu i inne pierdy.

Tak jak napisał Skoczekpl, zbiornik musi być szczelnie zakręcony.

Druga sprawa, jak woda nie jest w ruchu to jednak trochę się psuje, więc nawet z 000 po kliku dniach już nie będzie taka idealna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie, zbiornik na ro musi być zakryty bo z powietrza jakieś syfy się przedostają.

Ja mam na elektrozaworze prawie trzy lata i jest git, jak się zepsuje pozostaje zamknięty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi