Skocz do zawartości
ocelocik

Wiatrak trzykablowy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Aktualnie jestem w procesie wczesnego tworzenia nowego 300 litrowego akwariu i obecnie pracuje nad wykonaniem wlasnego chlodzenia - wiatraka komputerowego podlaczonego do zwyklego zasilacza. Niestety na elektronice nie znam sie zupelnie, co zaowocowalo zacieciem sie moich prac juz na samym wstepie. Moze ktos mnie poratuje i powie, ktore z kabli na zalaczonym obrazku podlaczyc do zasilacza, a ktorego nie podlaczyc.

Posted Image

Bede naprawde wdzieczny za pomoc. Pozdrawiam,

M.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zolty wywal.i jeszcze jedno wentylator kreci sie tylko w jedna strone,wiec jak zamienisz biegony to nie bedzie sie obracal .Ja mam w swoim 180l trzy wiatraczki 92mm wiec wydaje mi sie ze do akwa 300l to takie malenstwa to moga byc za cienkie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki za pomoc. Masz akwarium z pokrywa czy bez? U mnie bedzie bez pokrywy i mam nadzieje, ze przez wieksza czesc roku wiatraki ( takze planuje 3 80mm) nie beda uzywane (albo przynajmniej na minimalnych obrotach - o to zadba mi Skalar :)). Ewentualnie na wakacje mam w planie dorzucenie 2 120mm na kontrolerze temperatury (Rcostam costam). Mysle, ze bedzie starczyc. Wyjdzie w praniu :) Jeszcze raz dzieki i pozdrawiam,

Maciek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi