Spaider 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Listopad 2009 Na samym początku pragne powitac gdyż jestem tu nowy Prosze również o identyfikacje co to za żyjątko pojawiło się w moim akwa wraz z żywą skałą? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kostia 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Listopad 2009 Na samym początku pragne powitac gdyż jestem tu nowy Prosze również o identyfikacje co to za żyjątko pojawiło się w moim akwa wraz z żywą skałą? tiiaaa, pomyśł o krewetkach arlekinach bo masa problemow bedzie jak to sie namnozy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Spaider 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Listopad 2009 Czy coś wiecej mógłbym sie o tym czymś dowiedzieć albo pod jaką nazwą szukać w internecie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
78yanke 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Listopad 2009 rozgwiazda z gat. Asterina. U mnie jeszcze nie rozrabiaja choc juz ich troche mam. Jednak po wojnie ze slimakami osiadlymi teraz bym dmuchal na zimne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Listopad 2009 Możecie rozinąć kwestię... problemów związanych z w/w rozgwiazdkami ? I które to krewetki je zjadają ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Borys_HD 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Listopad 2009 tez bylbym zainteresowany info, poniewaz kilak sztuk tego mam napewno ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielony_mintaj 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Listopad 2009 rozgwiazda z gat. Asterina. Rodzaju, nie gatunku.Możecie rozinąć kwestię... problemów związanych z w/w rozgwiazdkami ?I które to krewetki je zjadają ? Niektóre rozgwiazdy łażą po koralach i je zjadają, a niektóre łażą po szybach i wcinają glony, zależy od szczęścia, na które trafisz. Krewetki żywiące się rozgwiazdami to Hymenocera picta, problem z nimi jest taki, że jedzą tylko rozgwiazdy- jak ich braknie, padną. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Spaider 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Listopad 2009 jak narazie zaobserwowałem że moja rozgwiazda przemaszerowała z rana ze skały na szybe gdzie spedza cały dzień, zatrzymała się na sylikonie i sobie koczuje... Znalazłem kolejną tylko innek kolorystyki jest szara a obrzeże ma niebieskie i jak narazie siedzi na skale... miejmy nadzieje że nie jest tą gorszą... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Spaider 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Listopad 2009 jesli można prosic o identyfikacje pozostałych stworzonek w moim akwa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
troterek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Listopad 2009 1,2,4,5 zostawić 6,7,8 do sumpa 3 do kibla Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Spaider 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Listopad 2009 jesli mozńa prosił bym o podanie nazw... co sie tyczy sumpa to nie posiadam... mam akwa o wymiarach 60x30x30 w tym filtr kaskadowy plus wewnetrzna glowice która miesza wode jeszcze jedna identyfikacja która wyszla mi gdy światlo w akwa jest zgaszone Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
78yanke 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Listopad 2009 Może to ci pomoże. http://pl.reeflex.net/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
troterek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Listopad 2009 jesli mozńa prosił bym o podanie nazw...co sie tyczy sumpa to nie posiadam... mam akwa o wymiarach 60x30x30 w tym filtr kaskadowy plus wewnetrzna glowice która miesza wode jeszcze jedna identyfikacja która wyszla mi gdy światlo w akwa jest zgaszone Miniaturka załącznika (kliknij aby powiększyć) to jest to samo co na zdjeciu 5 super glonożerca 100 razy lepszy niż ślimaki turbo warto zostawić, a co do reszty opiszę jutro bo teraz oczy mi sie kleją;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ocelocik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Listopad 2009 Stomatella sp. ( S. varia?), super glonożerca. Niestety wiele krewetek z upodobaniem na nie poluje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
troterek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Listopad 2009 Stomatella sp. ( S. varia?), super glonożerca. Niestety wiele krewetek z upodobaniem na nie poluje. ja mam ich okolo 10 sztuk i super rosną, w ciągu jednej nocy potrafią taką ilość glonów pochlonąć że masakram jak wcześniej pisalem turbo to leszcz przy tym zwierzaku ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kostia 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Listopad 2009 Rodzaju, nie gatunku.Niektóre rozgwiazdy łażą po koralach i je zjadają, a niektóre łażą po szybach i wcinają glony, zależy od szczęścia, na które trafisz. Krewetki żywiące się rozgwiazdami to Hymenocera picta, problem z nimi jest taki, że jedzą tylko rozgwiazdy- jak ich braknie, padną. Taa a moje picty (piz...dy nie picty) nei ruszały małych pasozytniczych tylko rąbały duże niebieskie" Linka". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SEWERYN_S 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Listopad 2009 cholera, też mam u siebie te rozgwiazdy - identyczne jak u Ciebie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
troterek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Listopad 2009 ja mam te rozgwiazdy i nic mi nie ruszają Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach