thcskiba 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Marzec 2009 Pare fotek ostatniego tworu Calosc wstawie jutro na ta chwile miesza w baniaku wiec kiepsko go widac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thcskiba 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Marzec 2009 I linki do filmikow jakosc kiepska ale zawsze cos widac http://video.google.pl/videoplay?docid=-1841288899469547177 http://video.google.pl/videoplay?docid=6639885472743899000 http://video.google.pl/videoplay?docid=4024739641778077794 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thcskiba 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Marzec 2009 Tu fotki z calosci Niestety wiecej nie pokaze poniewaz odpieniacz juz zostal mi zabrany Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nowy_zarażony 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Marzec 2009 Mozna wiedziec jak cenowo wyglada takie cudenko?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R.I.P 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Marzec 2009 Wygląda świetnie i pewnie tak też pracuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hepatus1000 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Marzec 2009 Wygląda i pracuje SUPERRRRR – tak jak wszystko od Rafała . Co ja gadam – ON nie pracuje , On zap…..la . Rafał WIELKIE dzięki i polecam się na przyszłość heheh . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hepatus1000 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Marzec 2009 witam ! W związku z pytaniami o odpieniacz myślę że na forum będzie najlepiej odpowiedzieć wszystkim jednoczesnie .W odpieniaczu zastosowany jest nowy model pompy eheima . Ilość zasysanego powietrza to jeśli się nie mylę 700 litrów . Rafał napewno wie ile dokładnie jest . Z radości nie zapytałem gdyż uważam że Rafał wie co robi i parametry dobierze odpowiednie do wielkości odpieniacza i zbiornika . Komentarz i pochlebstwa pod adresem Rafała są zbędne chyba w tym momencie bo wszyscy wiedzą co z jego rąk wychodzi . Sprzęt działa bardzo ładnie , niezwykle cicho , piana ładna no i samo wykonanie nie podlega dyskusji . Wystarczy spojrzeć - perfekcja . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hepatus1000 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Marzec 2009 Filmu jak działa nie zamieszczałem bo zrobił to Rafał . Nic się nie zmieniło i pieni tak samo . U mnie odpieniek obrabia mocno obciążony zbiornik naroznikowy 375 litr - wody około 300 litrów plus sump 150 litrów . Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hepatus1000 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Marzec 2009 Koledzy w związku z zapytaniami o cenę odpieniacza bardzo proszę nie pytajcie mnie . Na temat ceny odpowie wam Rafał – przecież On nie gryzie - bez obaw . Ja mogę przedstawić Wam tylko i aż opinię jak się sprawuje . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thcskiba 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Marzec 2009 Co do pompy to troche wiecej niz aquabee 2000/1 Pompa zasysa bez obciazenia okolo 600 l powietrza Co do samego odpieniacza niestety narazie to byla tylko jedna sztuka W tym miesiacu czeka mnie zabieg w szpitalu a pozniej okolo 3-4 tyg rehabilitacji wiec bede uziemiony z jakimi kolwiek wyrobami Docelowo wyglad odpieniacza bedzie sie troszke roznil od tego na fotach tu bylo wszystko robione na szybko i troche kombinatorsko ale to ze wzgledu na to ze pierwsza sztuka sluzy jako prototym aby dosc do ladu z jego wymiarami Odpieniacz ktory zabrano mi juz dostanie w przyszlym tygodniu inny kubek z inna srednica rury wewnetrznej probujemy wlasnie optymalnie dobrac srednice do wielkosci zbiornika Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thcskiba 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Marzec 2009 Tu krotki filmik jak pracuje odpieniacz hybryda z mojej nano rafki http://video.google.pl/videoplay?docid=-7192744869853444065 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hepatus1000 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Marzec 2009 W związku z modernizacją kubka w najnowszym odpieniaczu Rafała , czuję się zobowiązany poinformować wszystkich że kolejny patent spisuje się świetnie . Przez 16 godzin zebrał około 2 cm „super czarnej kawyâ€, piana wzorcowa - czyli robi swoje . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thcskiba 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Lipiec 2009 Po dlugiej przerwie powoli wracam do niewielkiej dlubaniny Fotki ostatniego reaktorka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ocelocik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Lipiec 2009 Reaktora ładny A jak dłubiesz już, to chyba znaczy, że ze zdrówkiem już lepiej, co jest chyba najlepszą nowiną Maciek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thcskiba 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Lipiec 2009 Tak Macieju ze zdrowkiem juz lepiej wiec troche dlubie Next foty odpieniacza z pompa PSK 2500 tyle ze wirnik zamieniony na sztywny Sa zrobione 2 sztuki trzecia koncze Jeden sprzedany drugi zarezerwowany trzeci jak narazie wolny choc chyba komus obiecalem wiec nie jestem sam juz pewien Jak sie nie znajdzie oczekujacy trafi na sprzedaz Wysokosc calkowita 60cm Pobor powietrza z sztywnym wirnikiem 850 l/h Pobor powietrza z wirnikiem oryginalnym ATI okolo 600 l/h Rura glowna 150mm Rura reakcyjna 90mm Calosc amortyzowana na 4 silikonowych nozkach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R@F@l 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Lipiec 2009 Na fotkach wyglada super napewno majac juz sprzet od ciebie bedzie dobrze pienił ten odpieniacz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thcskiba 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Maj 2010 Dawno nic nie pokazałem z braku czasu Sam dopiero co wystrugałem sobie filterek na BioPeelety Filterek jest typu fluidyzacyjnego FBF Całkowita wysokość 60cm Rura reakcyjna 100mm Wsypałem jak narazie 1000ml pelletek Całość zasila pompa NJ 1200 która jest zdławiona na 50% swojej mocy myśle że wiecej jak 600 l/h może przepływa przez całość a docelowo będzie jeszcze zmniejszony jej wydatek żeby tak nie walało kulkami Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thcskiba 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Maj 2010 I tu filmik jakość kiepska ale widać jak pracuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach