Skocz do zawartości
Marqo

ktoś chętny na LEDy ?

Rekomendowane odpowiedzi

Jak niektórzy wiedzą mam pewne znajomości z dalekim wschodem i mogę załatwić w rozsądnej cenie lampy ledowe . W chwili obecnej szukam chętnych , ceny podam trochę później ale zapewniam , że będzie lepsza niż np w rf. Lampy docelowo zostaną oparte na znanych nam budach z rf , oczywiście chłłoedzenie ulegnie zmianie na lepsze , wschody/zachody , regulacja temperatury , diody uv oraz inne (według uznania). Każda lampa może być inna robiona pod dane zamówienie .

Jacyś chętni ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podawajcie może jaka moc LEDów was interesuje i jakie opcje chcielibyście mieć w swojej lampie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marqo jakoś Przemek na nano-reef pisze że nie da się ich sterować(wschody/zachody)

Możesz sprecyzować jak to jest z tym sterowaniem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Marqo jakoś Przemek na nano-reef pisze że nie da się ich sterować(wschody/zachody)

Możesz sprecyzować jak to jest z tym sterowaniem

Wszystko się da . Skoro producent zapewnia mnie , że są w stanie zrobić coś takiego to zapewne tak jest .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 x 120 w LED bez zbędnych bajerów ale jak np ściemnianie i regulacja pomiędzy białym

a niebieskim to dopłata np 20-40 $ to wole dopłacić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marqo jak to ma tak wyglądac czy nie

#221510 Przemek :

Co do sterowania(bo mi chyba ktoś zablokował konto na Aqua-Reef....) dodam tylko tyle:

W wykonaniu chińskiej myśli przewodniej wygląda to następująco:

chin1.jpg

chin2.jpg

Tłumacząc na nasze - chiński wyłącznik czasowy który dzieli lampę na 3 obwody(40,40 i 39 ledów).

Wschód słońca - zapalamy jeden obwód, potem drugi, potem trzeci - zachód - wiadomo, odwrotnie.

Pozostają jeszcze możliwości regulacji np. - można zapalić 1 potem 3, a na końcu 2. Kolejna możliwość - 2,3,1 - i jeszcze ze dwie znajdziemy :)

Wszystkie "części" lampy mają diody wymieszane. Był jeszcze przez chwilę dostępny model "2009" - gdzie lampa podzielona była na 3 - biały, niebieski, biały(tak też podzielone były obwody).

pozdrawiam administratorów "wolnego forum" Aqua-Reef

Przemek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po więcej info muszę się udać do producenta lecz z tego co się dowiedziałem to wschody/zachody odbywają się płynnie . Nie tak jak to ma miejsce w twojej wypowiedzi poprzez włączenie/wyłączenie kolejnego kanału.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marqo tak jak Ci pisałem na gg jestem zainteresowany lampami 120w 2 szt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1) Tylko jak coś się zepsuje w takiej lampie to co z gwarancją ? Wysyłamy na daleki wschód ?

2) Jeśli nawet wysyłamy, to zostajemy minimum 2 miesiace bez oświetlenia - serwis musi być na miejscu.

3) Prowadze między innymi sklep : MADE IN CHINA - sprzedaje towar z Chin, sam nie importuje, kupuje od importerów bezpośrednio i powiem , że 99% towaru z Chin to wielka pomyłka, jakość tragiczna, syf, szajc itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Interesował by mnie zamiennik 150W plus płynne funkce wschodów i zachodów słońca...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"3) Prowadze między innymi sklep : MADE IN CHINA - sprzedaje towar z Chin, sam nie importuje, kupuje od importerów bezpośrednio i powiem , że 99% towaru z Chin to wielka pomyłka, jakość tragiczna, syf, szajc itd." to ciekawe bo teraz OGROMNA część towaru jest z chin i wszyscy najwięksi producenci przenoszą fabryki do chin bo jest taniej i praktycznie 80-90% towaru jest Made in China czy to jest laptop, telewizor, kuchenka mikrofalowa, pompa do akwarium czy oświetlenie i nieważne czy jest to renomowana firma czy kogucik wszystko idzie z Chin i jak ktoś twierdzi, że jak z chin to odrazu fe to się myli bo to zależy jaki producent ma fabrykę w chinach i jak dba o produkcję w tej fabryce jeśli stawia na jakość i fabryka spełnia odpowiednie normy to towar z chin nie będzie gorszy jakościowo niż z innych części świata. Przepraszam za OT, ale nie lubię jak ktoś wygłasza jakieś poważne osądy znając tylko część faktów.

Powiem tylko, że Sewerynie o ile jeździsz samochodem to on przynajmniej w ok. 50% części jest z chin :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Yes, we have a new type of this lights special use for aquarium . can adjust watts, simulation the sunset&sunrise,and can adjust the color temperature with different time you need. also the panel size is adjustable . This panel will come out by the end of this year. it will be the newest panel design in China , only our company have.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Muniek

Seweryn mysle ze takze jak Ci sie zepsuje cos w lampie np. rf to i tak bedziesz czekal ze dwa miesiace na naprawe bo oni sami beda wysylac do chin. Przecwiczylem to laptopem acera Jak mi padl sklep powiedzial mi mozemy wyslac to panu do Czech lub sam wysle go Pan Wtedy bedzie szybciej.

Marqo podaj jakies orientacyjne ceny np. za podstawowy model 120 W oczywiscie ten w wersji rev2 Zobaczymy czy gra jest warta swieczki. Mnie ewentulanie interesowalyby jeszcze jarzeniowki 150 cm.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

muniek skoro lampy od RS są składane w EU to czemu mają je do chińczyków wysyłać do naprawy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najpierw trerzba przetestować taką lampę, a nie wierzyć we wszystko co piszą - ryzyk - fizyk. Albo będzie faktycznie jakośc super, albo nie ? Oczywiście w przyszłości mocno myślę o ledach, zakłada się , że lampa taka starcza na 10 lat, a jak bedzie świecić po 3 latach - ktoś da mi gwarancje , że tak samo, ktoś tyle ją testował - no właśnie - NIE !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi