Skocz do zawartości
Jacek_Lublin

Ledy z E-Rybki

Rekomendowane odpowiedzi

a ja mam swoje zdanie o tych ledach to jest jeden wielki nie wypał zobaczymy za 1-2 lata co się będzie działo z tymi śmiesznymi ledamiiiii

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam, dziś byłem w e-rybce, potwierdzam są LEDy, dużo tego tam mają i różne ceny ale to co mi utkwiło w pamięci to moduł 120w 1250zł - choć mogę się mylić ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pewnie nie szybko założę najpierw trzeba je przetestować myślę że kilka lat to potrwa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KIDULT wzoruje się na profesjonalizmie a nie na amatorach jak chcesz mieć baniak piękny np. jak K.Tryca to nie możesz być testerem tylko jedziesz na sprawdzonym sprzęcie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uff, dobrze ze jest malo takich jak fool szklo ( albo nie tak malo o.R. zrzesza w sumie spora grupe ;) ) bo inaczej dalej bysmy czekali na wynalezienie kola, a morskie to byly by tylko wyprawy statkami zaglowymi ( moze ) :sad:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Smithpl dokładnie :good:

Skoczek chyba tak bo lampa ma wentylatory takie jak druga wersja (łożyskowane nie ślizgowe) i więcej niebieskich led czyli coś jak wersja 2

Czy jestem zadowolony lub nie, jeszcze nie wiem bo trochę za wcześnie na ocenę ,ale na pewno światła jest dużo więcej niż kiedy nad zbiornikiem świeciły 4x39W T5 + HQI 250W . Moduły nie posiadają uv więc u siebie dodatkowo zastosowałem ACTNIKE ATI T5 .Co z tego wyjdzie się okaże to tak jak pojawiły się odpieniacze KZ z dyszą które to niby nie wybijają planktonu ,żadnych badań laboratoryjnych nie miały a wszyscy chyba zadowoleni :dance3:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Lionfish

Te lampy nie maja regulacji. Powiem więcej ... UWAGA bo nie mają wylącznika.

Położyłem lampę na kolanach i wtyka do gniazda. Oj dobrą chwilę nic nie widziałem :dance3:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzwoniłem do erybki cena za lampe 120w to 1200zł wiec chyba bez rewelacji !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Muniek

Moze bez rewalacji ale taniej niz w reefskopie. Ciekawe jak wygląda kwestia gwarancji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Moze bez rewalacji ale taniej niz w reefskopie. Ciekawe jak wygląda kwestia gwarancji.

No nie wiem lampa prawie trzy stówy tańsza a z gwarancją w Polsce ,przy kupnie trzech to już jest jakaś kwota ,po za tym zamawiasz i masz a nie czekasz kupę czasu ,a dodatkowo jak Wojtek zrobi sterownik do lamp za parę złotych to wtedy pogadamy czy się opłaca bo okaże się że ściemniane lampy wyjdą sporo taniej niż w RS

Pozdrawiam Jacek

A zrobiłem mały test postawiłem przy ścianie dwie lampy jedną led 120W 16000K a drugą HQI 250W 12000K , bez problemu ledy prześwietlają HQI :dance3:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak wysoko musi wisiec lampa led ,tak samo jak hqi ? czy może np. w akwa o powierzchni dna 70/70 wisiec 10cm nad taflą? czy musi byc wyżej?

Właśnie chciałem przeglądnąć ceny w RS ,ale okazuje się że nigdzie niema ,ani lamp ani świetlówek ani w RS ani u Rafała ,czyżby nagle wszystkie wyszły... , gdzie jeszcze u nas można kupic ledy poza E-rybką?

sorki za mały off....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Baniak 70/70 i 55wys. lampa 120w ,nie wiem jak świeci lampa ,bo świtlówki widziałem,czy ma rozproszone światło czy bardziej skupione...zalezy mi zeby upchac ją tak +- 10 cm. nad taflą...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Jacek a powiedz mi czy te moduly sa glosne tak jak ver 2 z RS. Duzo osob psioczylo na glosnosc wiatraków. I czy masz jakies info na temat wypuszczenia na rynek sterowania, tzn mniej wiecej daty??:dance3:

W wercji drugiej BTEX z RSjuz jest UVA. Nie orientujesz sie czy tutaj tez chlopaki cos takiego doloza?? :good:

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi