wbies 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Marzec 2007 Czy ktoś może mi powiedzieć jak się zabrać do wymiany elektrolitu w elektrodzie pH. Mam elektrodę kombinowana firmy Metron Typ OSH 10-01.Elektroda ma 2 lata. W górnej części jest otwór do uzupełniania elektrolitu.Czy przed wlaniem elektrolitu trzeba ją czymś przepłukać,ile trzeba go wlać i czy po uzupełnieniu muszę ją moczyć przez 12 godz.w buforze pH4 lub wodzie destylowanej.Płyn do uzupełniania elektrod mam firmy Aquamedic.Czy ktoś z kolegów już regenerował elektrody.Proszę o rady :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wbies 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Marzec 2007 Nikt nie pomoże :-( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thcskiba 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Marzec 2007 zapytaj Loccutusa on to robil z elektrodami mial nawet instrukcje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wbies 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Marzec 2007 Dzięki skiba :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R@F@l 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Kwiecień 2007 wbies - masz juz jakies informacje ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wbies 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Kwiecień 2007 Tak.Zapytałem Loccutusa jak poradził mi Thcskiba i Leszek zaraz odpisał na PW :-) . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R@F@l 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Wrzesień 2007 wbies - jak tam z ta wymiana tego plynu?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wbies 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Wrzesień 2007 R@F@l wymiana jest prosta.Elektrolit wyssałem strzykawką z igłą,którą delikatnie zakrzywiłem.W taki sam sposób wprowadziłem nowy elektrolit i zasłoniłem otworek silikonową koszulką :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach