daimen 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Listopad 2009 Tak jak w temacie mam błazenki 2 od ponad miesiąca i na początku wszystko było super wcinały że aż miło i nadszedł czas że jeden przestał , przed karmieniem wszystko jest super zawsze im mieszam przed szyba i siedzą oba i się wpatrują w to jedzonko a po wlaniu do akwa blazenek podpływa połyka i wypluwa i tak w koło ,albo podpłynie i odpłynie ;/ , zawsze rano ledwie aktynika się włączy to pływa nad skałką i coś tam co jakiś czas jakby złapał ale nie jestem w stanie powiedzieć czy coś tam wżera a le dość długo tak czatuje sobie , zacząłem podawać mu lasonogi i artemie z wyciśniętym czosnkiem to wkładam na godzinę do lodówki aby się namoczyło podawałem przez 4 dni no ale może ze 3 kawałki zjadł ;/ hmm macie jakiś pomysł drugi jest ładny tłuściutki ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kostia 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Listopad 2009 może podaruj sobie ten czosnek, on w końcu uszkadza watrobe. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
daimen 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Listopad 2009 może ktoś może coś doradzić jeszcze będę wdzięczny ;/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomajk 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Listopad 2009 Najwyraźniej nie smakuje mu, zwierzęta nie rozumieją że takie specyfiki jak czosnek są niby dla ich zdrowia. Też bym odstawił ten czosnek, w zamian za to mrożoną spirulinę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
daimen 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Listopad 2009 hmm nie spotkałem się jeszcze z mrożona, możesz jakąś polecić?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomajk 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Listopad 2009 Tutaj dobra spirulinka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zho 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Listopad 2009 Ja zamiast czosnku podaje zarelko dla paletek firmy tropical zawierajace czosnek. Co jakis czas rybuchy go dostaja i wcinaja az milo. Faktem jest, ze czosnek w nadmiarze moze zaszkodzic ale sadzac po sobie i swoich zwierzakach probiotyki w nim zawarte przynosza wiecej korzysci niz szkod. :dance3: Przyjrzyj sie rybce, mzoe ma jakies naloty lub deformacje a moze po prostu pasozyty wewnetrzne i wtedy warto by podac levamisol na ten przyklad. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
troterek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Listopad 2009 ja stawiam że jej po prostu nie smakuje, jeśli łapie a po chwili wypluwa pewnie jest coś nie tak z jedzeniem, a może jak byś żywą artemie spróbował podać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zho 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Listopad 2009 Są okolice gdzie ciezko dostac zywa artemie ale taka szklarka zywa to prawie w kazdym zoologiku bywa. :spiteful: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
daimen 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Listopad 2009 ok zastosuje zobaczymy może pomoże dzięki wszystkim za rady Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zho 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Listopad 2009 Czekamy na informacje zwrotna, czy rady pomogly. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
daimen 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Listopad 2009 już piszę ,tak rady pomogły błazenek wcina spiruline że aż miło ;] tylko że kupiłem płatki bo mrożonki nie było nawet nauczyłem go jeść z reki ;], ale i tak i tak myślę ,że miał jakiegoś pasożyta na początku i 4 dni jedzenia z czosnkiem też się przyczyniło do sukcesu, obecnie nabiera masy że tak powiem ;] dzięki za rady WIELKIE DZIĘKI !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach