SEWERYN_S 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Listopad 2009 Witam. Posiadam odpieniacz Odpieniacz ATI - Bubble Master 200. Czy można jakoś usprawnić jego pracę oraz wyciszyć poprzez dołożenie czegoś, wymianę elementu? Jeśli tak, gdzie to kupić, gdzie szukać ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lionfish 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Listopad 2009 Sam tego nie robilem ale wiem ze pare osob rozwiercalo otwor zasynanego powietrza co znacznie zwiekszalo wydajnosc, byly jeszcze jakies przerobki ale nie pamietam dokladnie, poszukaj na forum. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dany 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Listopad 2009 Z tego co pamiętam gdzieś było opisane na forum, ale nie jestem pewien. W razie czego zagadaj z mistrzem tj.Skiba! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman Rożek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Listopad 2009 Witam Usprawnienie polega na: - rozwiercenie dyszy pobierającej powietrze (uwaga "operacja" kłopotliwa istnieje ryzyko spękania) - wymiana wirnika (patrz sklep Thcskiba) - wymiana tłumika (patrz sklep Thcskiba) - likwidacj podstawek z gumy po pompkę to są cztery elementy które możesz zrobić w własnym zakresie i za niewielkie pieniądze, a efekt jest rewelacyjny (przynajmiej tak było w moim wypadku) jest jeszcze jedna operacją która poprawi wydajność odpieniacza ale trudna do wykonania w warunkach domowych- modernizacja komory reakcyjnej (patrz Thcskiba) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Listopad 2009 ja tylko sie zastanawiam.... w odpieniaczu za tyle kasy ?? :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Listopad 2009 ja tylko sie zastanawiam.... w odpieniaczu za tyle kasy ?? :-) Zadne halo, mi w BK 250 zardzewial wirnik... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
UNSU 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Listopad 2009 witam, spytajcie sie o szczegóły Seb`a on swego czasu tiuningował pienidło i spisał z tego wydarzenia obszerną relacje na "innym" teraz dokładnie niepamiętam na jakim forum:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Listopad 2009 Ta... i niech ktos teraz powie ze to problem iz po roku rdzewieja oski w pompach JVP za 55zł szt ::dance3::dance3: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek_Lublin 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Listopad 2009 http://nano-reef.pl/forums.php?m=posts&p=173805#173805 http://aqua-reef.pl/forum/pompy-f56/pompa-ati-psk-2500-t1027.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SEWERYN_S 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Listopad 2009 wielkie dzięki, zwłaszcza dla Jacka za info z linkami. pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach