yoka 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Listopad 2009 AAHC - Amino Acid High Concentrate CV - Coral Vitalizer Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marek4066 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Listopad 2009 Dzięki yoka:) i dzięki za wszelkie porady i za cierpliwość do mnie:) pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robi59 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Listopad 2009 U mnie w zbiorniku na "zeo" są miękasy ,owszem część słabszych oddałem ale te co zstały mają sie wyśmienicie ,sami zerknijcie http://picasaweb.google.pl/robert.robi59/08102009# Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marek4066 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Listopad 2009 Dzięki robi59:)naprawdę ładne i widać że zdrowe:)może masz gdzieś opisany swój zbiornik? co i ile dozujesz? ile litrów akwa? jak często i ile podmieniasz wody? widze że bez piasku dlaczego?bo wiesz ja dopiero zaczynam z Zeo:) a mam trochę miękich i chce je jak najdłużej utrzymać w formie:) dzięki i pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaro37 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Listopad 2009 Moim skromnym zdaniem bawienie sie w zeovit dla miekasow to przerost formy nad trescia,szkoda zachodu skoro moga dobrze funkcjonowac bez zeo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marek4066 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Listopad 2009 Dzięki jaro37,zrobie jak mówicie :)zbiornik w Zeo i SPSy Dzięki wam wszystkim miałem mętlik w głowie teraz już naprowadziliście mnie na odpowiednie "tory":)pozdrawiam , marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fool szklo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Listopad 2009 Zastanów się jeszcze raz nad tym systemem ZEO najpierw zrób zbiornik pod miękkie korale nauczysz się trochę poznasz akwarystykę morską i póżniej zaczniesz hodować twarde korale to jest moja dobra rada można powiedzieć od serca ja jak zaczołem ZEO to reklamówkę korali wyrzuciłem do kosza zanim zrozumiałem ZEO pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marek4066 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Listopad 2009 Dzięki Fool szklo,powiedz mi jak Ty zaczynałeś z Zeo?ja mam od 6 miesięcy akwa morskie,tylko że właśnie wszystkich korali po trochu,i właśnie troche już sie nauczyłem że niemożna mieć wszystkich i na dodatek żeby wszystkie miały piękne kolory:),ktoś mi powiedział że system Zeo rozkręca sie na dobre przez kilka i dłużej miesięcy,i dlatego pomyślałem że może czas zacząć,już widze poprawe w acroporach:)więc chyba ide w dobrym kierunku,przy wszych poradach mam nadzieje że będe miał też takie piękne akwa jak wasze:) ale posłodziłem:) narazie widze że miękkie też mają sie dobrze,nauczyłem sie jednej ważnej rzeczy:) cierpliwości:) dzięki i pozdrawiam:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fool szklo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Listopad 2009 zadzwoń do mnie to ci powiem ale musisz uzbierać kaski na refraktometr hanny,po4 hanny,i redox to jest podstawa do ZEO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marek4066 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Listopad 2009 Dzięki ogromne:) Fool szklo, piszesz żebym uzbierał troche kaski:)chyba dużo trochę :good: no ale jak jest to potrzebne to trzeba zbierać:)te rzeczy są potrzebne do pomiarów jakości wody tak? i dzięki nim wiadomo co i ile trzeba dozować z Zeo??może to głupie pytanie ale:) czy bez tych rzeczy nie dam rady utrzymać spsów i (innych korali )w Zeo?? pozdrawiam i dzięki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fool szklo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Listopad 2009 priv............. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marek4066 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Grudzień 2009 Dzięki Fool Szklo :)zbieram kase na instrumenty:) do Zeo i będzie ok:) tak myśle:) pozdrawiam wszystkich Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marek4066 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Grudzień 2009 Witam jeszcze raz:) może powiem co zrobiłem do tej pory:) około 4tyg temu włożyłem kamyki do panelu filtracyjnego i podawałem po 1 kropelce dziennie Zeostar2 i Zeobac włożyłem też węgiel i tak chodzi a od tyg Zeobac dawkuje 1 kropelke 2 razy w tyg, i z tego co widze jak na razie jest wszystko ok:)miękkie chyba są zawodolone:) i widze że nabiera wszystko ładniejszych kolorów pomalutku ale nabiera:)acropora która mi zbrązowiała po przedawkowaniu ABC+M dochodzi do siebie, i może zadam tu pytanko:)czy już czas na dodawanie czegoś czy jeszcze pojechać na tym co dawkuje? powiedzcie mi jeśli mam zadać to pytanko gdzieś indziej.dzięki ogromne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fool szklo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Grudzień 2009 oooo to kozak tak trzymaj pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fool szklo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Grudzień 2009 nic wiecej nie dolewaj poczekaj jeszcze z miesiac i bedzie ok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marek4066 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Grudzień 2009 Dzięki Fool Szklo:) a po miesiącu co i ile??:smile: pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach