Skocz do zawartości
Dany

Obfite karmienie ryb

Rekomendowane odpowiedzi

Kiedys jak przegladalem forum konkurencyjne czytalem posty mojego ulubienca Seba:) Jak miedzy nami jest obaj wiemy, jednak jego post dotyczacy karmienia ryb dal mi wiele do myslenia! Seb w nim napisal ze karmiene ryb jest bardzo wazne bo pomaga unikac agresji wobec ryb i tu mial święta racje!!!

Od kiedy karmie ryby dosc mocno tak jak mowil Seb (ciężko się do tego przyznac ze dał dobra radę:rolleyes:), moje ryby zmienily sie nie do poznania, nie maja postrzepionych ogonow nie sa agresywne (moze sa ale mniej).

To tak a propos ryb im jest ich wiecej tym bardziej trzeba je karmic- oczywiste. Jednak musi być porzadny odpieniacz np. od Skiby który swobodnie pozwoli na to zeby karmic je do woli:)

Seb nie pomysl sobie ze jestes super madry, bo czasami gadasz glupoty, ale jakos tak to karmienie wpadlo mi do glowy wiec stwierdzilem ze pora na to aby napisac cos pozytywnego:)

Ten post jest troche taki banalny bo wiadomo, że zwierzyne trzeba karmić, ale jak czasami czytam, że ktos nie karmił ryb przez klika dni albo mocno ograniczał bo miał cjano, to teraz wiem jaka to katorga dla zwierzaków.

Moja pierwsza wizyta w Egipcie (wróciłem tydzień temu) utwierdziła mnie tylko w tym, że obfite karmienie to jedyna rzecz jaką możemy dać naszym rybom, pozbawiając ich życia na wolności. Widok pasących się Sohali dodatkow mnie w tym utwierdził:)

No i żeby nie było że tylko się czepiam Seba :) bo i rację też potrafię przyznać:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi