Skocz do zawartości
seb

Bubble Duke Cone 300 by Skiba

Rekomendowane odpowiedzi

Postanowiłem się i tutaj pochwalić tym cudem, mam nadzieję że nikt nie ma mi tego za zle:smile:Trochę to trwało, najpierw ściągnięcie stożków (łatwo nie było) to moja działka, później zaprojektowanie i poskladanie wszyskiego do kupy (to działka Rafała), ale było warto :rolleyes: Może po kolei. Stożek to wyrób SWC, nie było łatwo je kupić a raczej sprowadzić bo mimo tego że są w ofercie to mam znajomego w stanach, SWC to Kanada, a stożki ciągnęli Bóg jeden wie skąd. w każdym razie z Kanady do Stanów szły 6 tygodni, stamtąd do nas podobnie. Doszły nienaruszone, później pojechały do Skiby i zaczęła się rzeźba... Pompa to RD pieniący 1500l/h powietrza, nie jest to seria, bo szereg elementów Rafał robi sam, nie wspominając o takich szczegółach jak podstawa itd. Koniec końców... Nie wiem jak ten człowiek to robi, ale odpieniacz został przez niego zaprojektowany (nie zerżnięty z innego, ponieważ "pierwowzór" nie istnieje), złożony i bez żadnych prób przekazany w moje łapki i DZIAŁA!!! Żadnych poprawek, przeróbek, udoskonaleń - działa jak złoto jedyne czego wymagał to podstawa pod niego żeby pracował nie tak bardzo zanurzony jak to było w moim sumpie, ale nie mogąc się doczekać do poniedziałku kiedy to miała zostać wysłana do mnie, za pomocą impulsownika kinetycznego z naprowadzaczem trzonkowym (młotek) zmodyfikowałem nieco mój sump i jest cud miód i orzeszki Na koniec kilka uwag z pracy : cisza jak makiem zasiał, w kwestii amortyzacji to może tyle że jak go strzelę lekko w czapę to jeszcze z 5 minut się buja No i jeszcze jedna ważna kwestia,moim zdaniem, z tego co zaobserwowałem to że odpieniacze KZ są tak stabilne i nie gasną to nie czary, to też nie kwestia Becketta, to STOŻEK... Ten odpieniacz praktycznie NIE GAŚNIE a właściwie gaśnie, tylko że budzi sią jakąś minutę, nie ważne czy to po karmieniu, po włożeniu łap czy innej części ciała, tak ma i koniec. Kilka fotek przed uruchomieniem, dla porównania wielkości moja córka 10 miesięczna, fotki z pracy jak naprawię aparat, albo kupię nowy, bo sary spadł z odpieniacza na obiektyw i nie działa

2240_thumb.attach

2241_thumb.attach

2242_thumb.attach

2243_thumb.attach

2244_thumb.attach

2245_thumb.attach

2246_thumb.attach

2247_thumb.attach

2248_thumb.attach

2249_thumb.attach

2250_thumb.attach

2251_thumb.attach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rafał jak coś zrobi to naprawdę nawet dziecko się cieszy:) A tak z innej beczki bez złośliwości Seb, jak tam pompa przy odpieniaczu? Ma duże wahania co do wysokości poziomu wody czy pracuje w miare stabilnie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dany, zaczynało mi brakować Twoich złośliwości :rolleyes: Póki co nie zauważyłem jakichś wachań wydajności pompy, przynajmniej nie są one na tyle duże żeby wpłynąć na pracę odpieniacza. Może się to zmieni, póki co wszystko jest w idealnym porządku.

Pozdrawiam

seb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciesze sie że za mna tęsknisz:) Powiem Ci jednak, że ja mialem spokoj jakies 3 miesiace z pompami a od 2 tygodni wariuja na maxa i obiegowa i w odpieniaczu. Mysle ze to moze wynik zmiany zasilania na jesien? Ale powiem Ci szczerze, ze jest tragedia dwa razy dziennie w sumpie zmienia sie poziom wody i tak samo na odpieniaczu!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale dlaczego zmienia Ci sie poziom wody w sumpie? Masz jednokomorowy?

Pozdrawiam

seb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zle to nazwalem, zmienia mi sie poziom wody w sumpie, ale glownie w kominie. Raz poziom wody w kominie jest za duzy a raz woda przelewa sie przez rewizje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kumam, czyli jak masz skonstruowany sump? Bo tak normalnie to poziom wody w sumpie powinien Ci się zmieniać tylko w komorze z pompą obiegową, odpieniacz powinien stać w komorze w której poziom jest stały, chyba że masz sump jednokomorowy, to może być problem, bo spadku czy skoku napięcia nie przewidzisz i może wykipieć.

Pozdrawiam

seb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sump mam 3 komorowy i wlaśnie zmienia mi sie poziom wody w komorze gdzie jest pompa. Poki co od wczoraj spokoj moze sie pompy przestraszyły jak zaczałem o nich publicznie zle mowic :D A pompa przy odpieniaczu fiksuje sama z siebie. Jutro przeczysze zobacze czy pomoże?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aaaaaa, to już wiem o co chodzi. Odpieniacz Ci fiksuje nie przez zmianę poziomu wody w komorze w której stoi tylko przez zmianę pracy samej pompy? To niezłe tam musicie mieć skoki, u mnie nic takiego się nie dzieje. Aaaale nam wymiana zdań wyszła, Ci którzy nas nie znają gotowi pomyśleć że starzy kumple z nas:biggrin::D

Pozdrawiam

seb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eeeee, teraz to Cię poniosło:tongue: ja nie jestem taki łatwy, ze mną trza pochodzić:D

Pozdrawiam

seb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

seb a ja myslałem ze to jakas nowa zabawka dla syna poskładałes hehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
seb a ja myslałem ze to jakas nowa zabawka dla syna poskładałes hehe

Karuzela jak się patrzy, tylko fotelika Rafał jeszcze nie dorobił :sad:

No jak ten mistrz nic nie robi to nic, ale jak już coś zrobi to kurcza felix normalnie karuzela :sad:

A mnie nie chciał odpieniacza zrobić, tylko wcisnął jakiegoś niemieckiego KZta :D i warczy to to jak pieron, a tu proszę Seb ma 0,1dBm :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi