smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Październik 2009 HexJet to ciekawa pompa z manualna regulacją wydajności. Kompaktowa w budowie a co najwazniejsze można ją praktycznie regulować od 0 do 6400l/h !! Ciekawe gdzie to można kupić do testów... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaro37 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Październik 2009 Dziwna ta pompa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ocelocik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Październik 2009 Hehe, przypomina skrzyżowanie starych Stream'ów Tunze z Koralia Czego to w PRC nie wymyślą. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Październik 2009 Ocelocik, ale wiesz ze to firma z Californii :dance3: http://www.warnermarine.com/indexsite.html i robią sporo fajnego sprzętu i preparatów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ocelocik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Październik 2009 No, a ledy na Polskę sprzedaje RS z Gdyni ;] Nie chce mi się wierzyć, że te maleństwa nie mają nic wspólnego z Chinami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Październik 2009 Ja nie wierze że Tunze, Grotech, AM, ATB nie ma nic wspolnego z Chinami. Jednak nikt mi nie wierzy. Nawet jak patrzyłem na nowy dozownik Bubble Magus :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
78yanke 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Październik 2009 smithpl powiem Ci że powinieneś się zgłosić do Mam talent w wyszukiwaniu produktów made in ChRLD Niedługo nie będziesz miał miejsca w domu na ten sprzęt po testach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Październik 2009 Co ty, sprzęt przechodni. Pojawia się i... trafia do nowego właściciela. Ja po prostu filtruje co fajne i wtedy zostaje :dance3: Właśnie czekam na cone'a ze stajni BM ale to raczej powinno trafić do Skiby - on jest specem od odpieniaczy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
78yanke 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Październik 2009 to będę uważał na ogłoszenia na targowisku od Ciebie ta jakoś nie sprawia dobrego wrażenia - jakiś cieniutki ten wirniczek i obudowa trochę jak od taniego cyrkulatora. Generalnie to zawsze jakaś alternatywa dla drogiego, firmowego sprzętu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klakier 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Październik 2009 a mnie się przypomniały czasy mojej 60 z kaskadą FZN-3 Tam na dole do tłoczenia była pompka z identyko wirniczkiem tylko że nie żółtym a czarnym. Z tego co pamiętam to był tylko jeden problem. Nie zawsze po czyszczeniu chciała tak od razu ruszyć, ale jak sie jej troche pomogło i w końcu zaskoczyła to znowu pracowała. Interesuje mnie tylko w jaki sposób można tę pompkę sterować, czy robią do niej jakiś specjalny sterownik, czy można np podłączyć do Profilux'a. No i czy będą to pompki które zniosą upływ czasu, tak jak np tunze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
78yanke 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Październik 2009 sterowanie manualne - to polega chyba na ręcznym otwieraniu i zamykaniu przepustnicy na wylocie z pompy. Zresztą nic innego tam nie widać co mogło by nią "sterować". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Październik 2009 dokładnie, chodzi o to że w zależności od potrzeb możesz szybko zmienić wydajnośc pompy bez potrzeby wymiany na wiekszą Np. teraz mam problem, używam JVP-101b i muszę je wymienic na JVP-102B pod wieksze akwa. a tak to bym tylko uchylił :-) Dobrze że JVP są tanie :-D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach