Skocz do zawartości
smithpl

HexJet regulowana pompa od Warner Machine

Rekomendowane odpowiedzi

HexJet to ciekawa pompa z manualna regulacją wydajności.

Kompaktowa w budowie a co najwazniejsze można ją praktycznie regulować od 0 do 6400l/h !!

Ciekawe gdzie to można kupić do testów...

hexjet-warner-marine-pump-2.jpg

hexjet-warner-marine-pump-4.jpg

hexjet-warner-marine-pump.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe, przypomina skrzyżowanie starych Stream'ów Tunze z Koralia :rolleyes: Czego to w PRC nie wymyślą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, a ledy na Polskę sprzedaje RS z Gdyni ;] Nie chce mi się wierzyć, że te maleństwa nie mają nic wspólnego z Chinami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie wierze że Tunze, Grotech, AM, ATB nie ma nic wspolnego z Chinami. Jednak nikt mi nie wierzy. Nawet jak patrzyłem na nowy dozownik Bubble Magus :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

smithpl powiem Ci że powinieneś się zgłosić do Mam talent w wyszukiwaniu produktów made in ChRLD :)

Niedługo nie będziesz miał miejsca w domu na ten sprzęt po testach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co ty, sprzęt przechodni. Pojawia się i... trafia do nowego właściciela.

Ja po prostu filtruje co fajne i wtedy zostaje :):dance3:

Właśnie czekam na cone'a ze stajni BM :) ale to raczej powinno trafić do Skiby - on jest specem od odpieniaczy B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to będę uważał na ogłoszenia na targowisku od Ciebie :)

ta jakoś nie sprawia dobrego wrażenia - jakiś cieniutki ten wirniczek i obudowa trochę jak od taniego cyrkulatora.

Generalnie to zawsze jakaś alternatywa dla drogiego, firmowego sprzętu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a mnie się przypomniały czasy mojej 60 z kaskadą FZN-3 :) Tam na dole do tłoczenia była pompka z identyko wirniczkiem tylko że nie żółtym a czarnym. Z tego co pamiętam to był tylko jeden problem. Nie zawsze po czyszczeniu chciała tak od razu ruszyć, ale jak sie jej troche pomogło i w końcu zaskoczyła to znowu pracowała.

Interesuje mnie tylko w jaki sposób można tę pompkę sterować, czy robią do niej jakiś specjalny sterownik, czy można np podłączyć do Profilux'a. No i czy będą to pompki które zniosą upływ czasu, tak jak np tunze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sterowanie manualne - to polega chyba na ręcznym otwieraniu i zamykaniu przepustnicy na wylocie z pompy. Zresztą nic innego tam nie widać co mogło by nią "sterować".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokładnie, chodzi o to że w zależności od potrzeb możesz szybko zmienić wydajnośc pompy bez potrzeby wymiany na wiekszą

Np. teraz mam problem, używam JVP-101b i muszę je wymienic na JVP-102B pod wieksze akwa. a tak to bym tylko uchylił :-) Dobrze że JVP są tanie :-D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi