Kosek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Październik 2009 Witam Rozpocząłem ten sam temat na n-r, ale ponieważ nie byłojakiegokolwiek odzewu napiszę i tutaj. Na temat wyższości jednych nad drugimi było już sporo napisane, a jednak pozostaje wiele wątpliwości. Na stronie producenta napisano, że 1 kg Biophosu 2 jest w stanie związać do 60g fosforanów. AqauaMedic Antiphos - wg AM - 1 kg Anitphos Fe jest w stanie związać 10g fosforanów. Nie udało mi się znaleźć podobnych informacji na temat konkurencyjnych preparatów (RowaPhos, Fauna Marin - Ultra PowerPhos, EcoSystemEcoPhos). Czy ktoś gdzieś widział takie informacje? A wracając do Biophosu, czy używa ktoś tego absorbera i ma jakieś porównanie do np Rowy? Edit: Udało mi się znaleźć jeszcze informacjie dotyczące GroTech - RemoPhos. Podają, że 1 L wkładu usuwa do 30.000 mg PO4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yoka 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Październik 2009 Witam, nie używałem KZ Biophos 2 ale używałem 3. i sprawował sie calkiem niezle ale do innch zastosowan. ot kilka informacji jakie znalazłem: FM Ultra Phos SIL - 1l absorbuje 200g fosforanów i 30.000mg SI Na innych jak latwo sie domyslc brak tego typu danych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach