Kris_77 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Październik 2009 Hej, jako, że nie wszyscy udzilają się na tym "innym" forum - wklejam to samo - czyli nową odsłonę mojego zbiornika To dopiero początek - widąc jeszcze rurki ale mam nadzieję, że po pokryciu skały koralowcami uzyskam zamierzony efekt - na górze ładne kolorowe spsy - w środku na wystających elementach fajne acry talerzowe + monti talerzówki, lpsy mają mnóstwo miejsca na skałkach w zacienionych miejscach tak aby nie zastawić piasku, gdzie docelowo będzie tylko catalaphylia i pozostałe płaskie zwierzaki typu fungie, rico, zoa czy małże... jak Wam się podoiba takie podejście do aranżacji baniaka? pozdrawiam Kris Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Październik 2009 Kris wpadnij do mnie na piwo trzeba u mnie tez tak ladnie skale poukladac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kris_77 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Październik 2009 ok - sprawdze tylko o której prom Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
78yanke 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Październik 2009 Witam sąsiada. Po przygodzie z ceramiką wróciłeś do LR. Fajna kolumienka Ci wyszła a przy tym zostało sporo przestrzeni dla zwierzaków. Skałę łączyłeś na rurki PCV czy jakoś inaczej? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klakier 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Październik 2009 bardzo ładnie ustawiona skała, ciekawy efekt jak patrzysz od spodu. Pozostaje jedynie czekać, aż zarośnie koralami tak jak chcesz docelowo. P.S. Ładna zabudowa, której u mnie jeszcze nie ma Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
troterek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Październik 2009 takie zbiorniki mi się bardzo podobają bo zwierzęta mają sporo miejsca a poza tym kolumnowe ułożenie skały daje zawsze ciekawy efekt, pewnie za jakiś czas jak się tylko korale rozrosną to będzie super baniaczek ;] pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Elvis 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Październik 2009 Przestronnie w baniaku...wszystkie zwierzaki na oku.... Jak wszystko trochę podrośnie to nic innego tylko założyc płetwy i kamerkę...i potem wrzucic -"Rafa Białystok HD" Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fool szklo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Październik 2009 no fajny zbiorniczek bardzo mi sie podoba tylko troche czasu jak porosnie i bedzie kozak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kris_77 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Październik 2009 dzięki wszystkim za miłe słowa:) @Elvis - z płetwami to prawie trafiłeś - akwa mam w ścienie narożnej i cała obsługa jest z innego pokoju - akwa ma 67 wysokości i czasami naprawdę mam chęć założyć maskę i rurkę bez tego nie idzie to lekko :smile: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yoka 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Październik 2009 Super aranżacja, poprostu bajka. I w całej tej epickiej doskonałości nadal wygląda dość naturalnie. Jednak rurki 16mm dają spore możliwosci aranżacji przy niezbyt dużej średnicy. Radziłbym je jednak zaślepic dość szybko by nie zbierał sie w nich syf. Ogólnie gratuluje. Napisz prosze jak sprawuje się Chaetodermis pencilligerus. Z doświadczenia wiem, że to bardzo pocieszne stworzenie a jak jest w twoim przypadku? Pozdrawiam Michał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kris_77 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Październik 2009 cześć Michał, nie wiem czy poznajesz tą skałę i rurkę? co do Liścia bo tak ją nazywam to narazie jest ok - ulubieniec żony - wyglada i zachowuje się bajecznie - ale narazie ostro ją obserwuje czy czasem nie będzie skubać koralowców Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yoka 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Październik 2009 Cześć. :smile: Poznałem kilka kawałków ale bardziej poznałem po konstrukcji o której rozmawialiśmy. Naprawde chyle czoła bo wyszło to genialnie.:smile: Co do rybki jak miałem ją u siebie w sklepie to była ulubieńcem wszystkich którzy tam sie pojawiali. Nie jest klasyczną pięknościa a wzbudza pozytywne emocje. Bardzo szybko sie oswaja jest ciekawska i pływa ciągle przy przedniej szybie, obserwując wszystkich dookoła. Rybka ta bardzo szybko rośnie, mrożonki zjada na kilogramy i chyba nigdy nie ma dość. U mnie nigdy żadnych korali nie podgryzała ale z nimi to bywa różnie. Myśle, że w zapewnieniu jej obfitego i częstego karmienia tkwi sukces. Czekam na ciąg dalszy lekcji z aquascaping'u. Pozdrawiam Michał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lionfish 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Październik 2009 Bardzo przyjemna dla oka konstrukcja. Moje pierwsze morskie akwarium mialo wymiar 70x70x70 i konstrukcje tez mialem zrobiona na rurkach pcv pod samo lustro wody. Napewno na zywo twoje akwarium wyglada jeszcze efektowniej. Pozdrawiam Piotr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
troterek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Październik 2009 No własnie napisz jak się chowa Chaetodermis pencilligerus bo w zachowanie wiem że rybka super ale z tego co mi wiadomo na pierwszym miejscu w swoim jadłospisie mają polipy LPS-ów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hepatus1000 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Listopad 2009 Kris 77: jak dla mnie super :smile: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kris_77 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Listopad 2009 hej, mineło już trochę czasu także dam znać co się dzieje tak jak myśłałem po pozbyciu się ceramiki i wstawieniu zywej skały wszystko wraca do normy - oczywiście to powolny proces - ale po 8 miesiącach niepowodzeń - już teraz w krtókim czasie widze radykalne zmiany - glonów coraz mniej, praktycznie wcale...troche cyjano...spsy powolutku nabierają kolorków i zaczynają rosnąć :smile: lspy - bez zmian w dobrej kondycji :good: w styczniu/lustym dam mała aktualizacje jak troszkę zasiedle zbiornik krzaczkami @troterek - rybka super - spokojna ale ciekawska - mam mnóstwo lpsów i bacznie obserwuje -nigdy nic nie skubneła - je solowca i ikree aż się trzęsie... @hepatus1000 i inni dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fool szklo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Listopad 2009 zrob swieze fotkiiii Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafal19 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Listopad 2009 super baniak, muszę Cię odwiedzić i zobaczyć na żywo :good: ...wezme aparat :smile: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach