Skocz do zawartości
Piotr34

Czy to choroba??

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Co może być przyczyną powstania tej dziury? Tkanka na koralu się po prostu w tym miejscu rozpadła i nadal się powiększa! Na sąsiedniej główce tez pojawiło sie małe wgłębienie.:good: Koral nadal się ładnie otwiera.

2232_thumb.attach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

trudno mi dostrzec bo trochę nie wyraźne, ale skoro dalej się ładnie otwiera to może po prostu się w taki sposób dzieli. Jak miałem sarco i zdychał to się wcale nie otwierał, więc wydaje mi się, że chyba musisz poczekać spokojnie na to co będzie dalej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na obydwu koralach zaczęło się w ten sam sposób, w centralnym punkcie pojawił się ciemniejszy punkt,a później tkanka w tym miejscu normalnie zaczęła się rozpadać. Koral na zdjęciu ma dziurę na wylot!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@nika u mnie wygląda to bardzo podobnie, tylko martwi mnie ta tkanka, która na początku rozpadała się sie na kawałki! :sad: Może rzeczywiście się dzieli.:spiteful:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowanie jestem za dzieleniem się tego Sarcophytona. To śmieszne korale, gdy podrosną większe robią ze sobą dziwne rzeczy. W poprzednim akwarium miałem np. agenta, który podzielił się na pięć części, odrzucając sukcesywnie po jednej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi