Skocz do zawartości
Cornugon

Deltec MC 500

Rekomendowane odpowiedzi

Jakby co to ja używam MCE 600 i znam kogos kto bedzie prawdopodobnie sprzedawał swojego MC500 .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj odebrałem nowy mc 500 ze sklepu, powiesiłem w środku akwa jak należy. Niestety w pokoju nie da sie przebywac podczas pracy odpieniacza. Koszmar %28.gif, mam nadzieję, że z czasem bedzie ciszej. Jak na dzień dzisiejszy to morskie dostaje tęgie baty w stosunku do słodkowodnego w którym dwa kubełki i dwa wewnetrzne nie były słyszalne kompletnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj odebrałem nowy mc 500 ze sklepu, powiesiłem w środku akwa jak należy. Niestety w pokoju nie da sie przebywac podczas pracy odpieniacza. Koszmar %28.gif, mam nadzieję, że z czasem bedzie ciszej. Jak na dzień dzisiejszy to morskie dostaje tęgie baty w stosunku do słodkowodnego w którym dwa kubełki i dwa wewnetrzne nie były słyszalne kompletnie.

Ja tak miałem z mc600,problem polega na tym ,że obudowa pompy dotyka ścianki bocznej odpieniacza ,ja miedzy obudowę a pompę włożyłem kawałek gąbki która to  wytłumia i jest cicho że można spokojnie spać w pokoju.

Spróbuj powinno pomóc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za radę :), jutro za dnia przyjże mu się dokładnie. To moje poczatki z morskim i pewnie jeszcze wiele rzeczy mnie zaskoczy :). Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj do pompy po bokach przykleiłem krążki filcu takie jak do nóg krzeseł się przykleja i problem chałasu przestał istnieć :). Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi