Jacek56 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Październik 2009 Witam, Dzisiaj otrzymałem paczkę z nowymi ledowymi lampami. Jest to panel o wadze 750g i wymiarach 305mm x 305mm. Lampa ma 112 białych i niebieskich (1:1) diód małej mocy, zużycie prądu 35W. Załączam kilka zdjęć. Panel jest umieszczony pomiędzy dwoma naświetlaczami HQI 250W nad wzmocnieniem i bardzo fajnie doświetla dno. Aby pokazać jak to świeci zdjęcia były zrobione po zgaszeniu głównego oświetlenia. Jeden panel oświetla również małe szczepkarium nad, którym wczesniej wisiało HQI 150W 10000K. Zobaczymy jak na to zareagują koralki. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Październik 2009 Są nawet jeszcze mniejsze lampy tego typu tylko co tym oświetlać . Twoja lampa to nie przypadkiem moduł 37W ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ocelocik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Październik 2009 Wydaje mi się, że dobrym testem może być porównanie reakcji korali spod 150W HQI i tych 35W ledów. Może pstrykniesz jakieś fotki, żebyśmy mieli potem materiał do porównań? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek56 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Październik 2009 Zamieszczam zdjęcia po zmianie oświetlenia w szczepkarium ze 150W HQI na LED 35W. Wymiary szczepkarium dł. 48cm x szer. 40cm x wys. lustra wody 42cm, druga noc gdy ledy świecą. cyjano wychodowało się w celach ozdobnych , może zniknie od ledów. A tak na poważanie dzisiaj zwiększyłem cyrkulację i w najbliższych dniach wyczyszczę je, ( nie było czyszczone od roku ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek56 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Październik 2009 Na pytanie co tymi panelami można oświetlać zamieszczam zdjęcia mojego starego sumpa o wymiarach 80cmx40cmx45cm. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek56 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Październik 2009 Dwa tygodnie świecenia minęły i czas na małe uaktualnienie. Cyjano powoli ustępuje ale szczepkarium nie udało się wyczyścić. Koralki czują się świetnie chociaż aiptasja szaleje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Październik 2009 Jacku podzielisz się ceną takiej lampki ? Masz bardziej szczegółowe info o tych ledach ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzegorz.p 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Sierpień 2010 @JACEK56,witaj,czy te ledy biale i niebieskie mozna wlaczac chocby OSOBNO?,czy na dzien dzisiejszy jestez z tego zakupu zadowolony?,prosze o info,pozdrawiam grzegorz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek56 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Sierpień 2010 Witam, Niestety wszystkie ledy załączają się jednocześnie. Generalnie jestem zadowolony, nawet mam jedną zapasową. Mają jedną zasadniczą zaletę małe zużycie prądu. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Sierpień 2010 Ja mam pytanie z innej beczki - jakiej mocy jest ten zasilacz do LEdów widoczny na zdjęciu? Możesz strzelić fotke etykiety z bliska ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Sierpień 2010 A ile lumenów z wata ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek56 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Sierpień 2010 Panowie ten panel w porównaniu do Waszych zaawansowanych technologicznie konstrukcji to jak Fiat 126p do Mercedesa. Łączy je jedno, świecą i pod tym światłem koralki rosną. Co do zdjęć to za min. 3 tyg. bo jestem w pracy (daleko od domku i akwarium). Pozdrawiam Jacek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juwewaldi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Sierpień 2010 Jacek ale ile ten panel kosztuje? i czy są refleksy świetlne jak pod hqi ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach