SEWERYN_S 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Listopad 2009 Do powierzchni wody jest minimum 15cm więc można i tam podziałać , a jeśli coś zechce tam posadzić większego to skałke zawsze z tego miejsca mogę wyrzucić do sumpa czyż nie ? Mam plan na piękną różnorodną rAfę, ale jak wiadomo taki projekt potrwa minimum 1,5 roku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fool szklo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Listopad 2009 SEWERYN S krótko mówiąc mistrzosto się zapowiada Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomiooo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Listopad 2009 jak już wszystko ruszy i zarośnie koralami to już się na kawę wpisuję Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario-sz 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Listopad 2009 Bardzo ładny tank Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lionfish 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Listopad 2009 Zazdroszcze litrazu, zabudowa bardzo ladna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SEWERYN_S 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Listopad 2009 Przemyślałem temat i żeby tego nie odkładać na potem ułożyłem ponownoie skałę. Starałem się układając ją podzielić jest wysokośc na kilka warstw, tak aby potem ładnie wkomponować w nią korale na różnych wysokościach - łącznie z samym szczytem rafy. Teraz nie powinno być żadnych problemów. Po ułożeniu ponownym skały zrobiłem kilka "jaskiń". Zostały mi jeszcze 2 tygodnie, potem badanie wody i zaczynamy dobierać małymi kroczkami obsadę. Poniżej fotki pokazujące nowe ułożenie skały. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dudu 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Listopad 2009 Od razu lepiej. Pomyślałeś o tych pompach za skałą? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SEWERYN_S 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Listopad 2009 Tak, za skałą umieszcze dwie pompy tunze, ale napewno słabsze od 6105, jakie możecie polecić ? Na boki polecą napewno jeszcze 6105 2 szt. Myślę, że to starczy - jak myślicie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
troterek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Listopad 2009 litraż super zabudowa też, tylko ta skala gruzowisko a widzę że naprawdę są tam bardzo fajne kawałki skały i na pewno można fajną aranżacje zrobić ;] pozdrawiam i powodzenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Listopad 2009 zgodze sie z przedmówca, spore gruzowisko wiec mi sie nie podoba. Lubie lekkie konstrukcje, ale to pewnie kwestia gustu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomiooo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Listopad 2009 chłopaki dajcie Sewerynowi czas to nie jest 5 kg skały żeby codziennie przekładać Ja swoje 25 kg skały przekładałem chyba z 10 razy i było to męczące, a co dopiero taka ilość Powodzenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dudu 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Listopad 2009 Jego baniak, więc robi jak jemu się po doba. Pewnie jak zarośnie to lasem pięknych kolorowych sps-ów to będą same ach i och. Tylko pamiętj żebyś tak skałę ułożył aby mieć dostęp do tych schowanych tunze bo potem może być zonk. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R@F@l 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Listopad 2009 Dokładnie troche tej skały tam ma w tym akwa . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SEWERYN_S 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Listopad 2009 od przybytku głowa nie boli, jedni lubią tak, inni tak, ja mam pomysł na zagospodarowanie tego "gruzowiska" - liczy się efekt końcowy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R@F@l 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Listopad 2009 Dokładnie liczy sie efekt koncowy przyjda korale ryby piasek bedzie git. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
troterek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Listopad 2009 to była moja uwaga a propo skały a nie krytyka, nie przeczę a wręcz jestem pewien że efekt końcowy będzie powalać z nóg na kolana, pozdrawiam i powodzenia ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kostia 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Listopad 2009 >Sorry ale to kiepskie ustawienie skały, Jest zbita bez możliwości przepływu wody, wstawianie pomp za skałe...po kiego grzyba...jesłi można lepiej ułozyc skałe, tak prosta rzecz jak pokazanie w jednym ujeciu całości głebokości, daje duzego kopa...poaztym az sie prosi o kolumny zawisy etc. Szkoda że to nie Gdańsk, z checia pomógłbym przy układaniu ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Listopad 2009 a ja nadal uwazam iż gruzowisko i ze kwestia nie lezy w tym ze "zarosnie" koralami. Wszystko w koncu zarosnie wiec mozna by wrzucic tam po prostu 20kg cegiel lub betonowy klocek i ... kiedyś zarośnie. Jak dla mnie to "ściana płaczu" bardziej widoczna w starszych akwariach "sprzed lat". Osobiście lubie akwaria które ukazują micro landscape rafy a nie wycinek skały rafy ( jeżeli wiecie o co mi chodzi ). I nie jest to krytyka tylko ocena z mojego pubktu widzenia. Bo chyba po to został utworzony ten wątek... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach