Skocz do zawartości
troterek

Ubezpieczenie mieszkania

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie macie poubezpieczane mieszkania w przypadku zalania sąsiada gdyby (tfu tfu) pękło akwarium, jak tak to gdzie i ile płacicie za to

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przezorny zawsze ubezpieczony ( PZU OC)!!

Ja mieszkam na 7 piętrze więc to był mus:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam ogólnie ubezpieczony dom : od zalania, pożaru itp. Rocznie około 250zł, więc myślę za mieszkanie to będzie kwota około 80-100zł. Ja ubezoeczam w Warcie, ale stawki są wszędzie podobne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakoś jestem skrzywiony na tym punkcie więc mam wszystko ubezpieczone. Ubezpieczenie o którym mówisz to majątkowe OC twojego mieszkania. Wybierasz sobie trzy, cztery sprawdzone firmy ubezpieczeniowe. Podajesz brokerowi sumę na jaką chcesz ubezpieczyć się od zalania, porównujesz ceny, wybierasz najlepszego (najtańszego) nieraz są promocje i podpisujesz polisę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki za odpowiedz, musze wykupic ubezpieczenie jak najszybciej bo czas leci a moja druga polowka codziennie mnie meczy ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To powiem ci jeszcze tak, po wygasnieciu umowy jakies 3 tyg ociagalem sie z jej przedluzeniem (przecież rok było OK ). Jak przez caly rok byl spokój to wlasnie 2 tyg po wygasnieciu zapomnialem wlozyc czujnika dolewki do sumpa :-)

ale juz tydzien pozniej mialem z powrotem polise ubezpieczeniowa :-)

:D:cool:B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi