marek123 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Sierpień 2009 Co zrobić kiedy w akwarium pojawi się zbyt duża ilość małych ślimaków? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr34 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Sierpień 2009 Cześć Przydałaby się jakąś fotka tych ślimaków. Jeśli Twoje akwa nie jest zbyt duże to możesz je usunąć mechanicznie, chociaż problem może powracać, co jakiś czas! Z doświadczeń z akwa. słodkowodnym,wiem ze plaga ślimaków to poważny problem :sad:w morskim pewnie łatwiej nie będzie. pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fool szklo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Sierpień 2009 @Piotr34 w słodkowodnym nigdy nie miałem problemu żeby usunąć ślimaki ze zbiornika a miałem 350l holendra.link mojego byłego akwa słotkowodnego http://foto.onet.pl/dct3e,4sk8kkskcwcz,5ejat,u.html#5ejat :sad: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nowy_zarażony 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Sierpień 2009 Zalezy jakie to slimaki. Jak baniak jest mlody moze to byc oznaka dojzewania. Jak parametry sie unormuja, populacja powinna sie ustabilizowac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KIDULT 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Sierpień 2009 jak to sa takie malutkie rozowe slimaczki to na milion procent wytępi je wargatek CORIS GAIMARD - tak jak u mnie tego dokonal. moge Ci nawet mojego odsprzedac bo juz sie nudzi u mnie w baniaku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
magu 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Sierpień 2009 Jeżeli "ślimaki" są białe to raczej są rurówki :smile: Plaga tak szybko jak się pojawia tak samo szybko znika, przy czym jest pożyteczna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zho 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Wrzesień 2009 Zrobilbys fotke lub dokladnie opisal te slimaczki. Malych bialych stworow w morskim jest cala masa z czego niektore moga byc naprawde grozne i nieprzyjemne a inne sa bardzo pozyteczne albo przynajmniej neutralne i przemijajace. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach