Apofis 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Czerwiec 2009 Witam Czy ktoś miałby instrukcję do testu na potas po polsku? z góry dziękuję za pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fool szklo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Czerwiec 2009 jakiej firmy masz test na K+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Apofis 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Czerwiec 2009 korallen zucht Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fool szklo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Czerwiec 2009 1ml wody z akwa do pojemniczka 9 ml wody z duzej butelki 5 kropel i czekasz 4 min napisz jaki ci wyszedl wynik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Apofis 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Czerwiec 2009 nie wiem ale chyba wyniak nie bardzo wyszedł 200 koloru mleka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fool szklo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Czerwiec 2009 No właśnie on jest trudny do odczytu musisz robić w świetle dziennym zrób go kilka razy ale jak taki masz poziom to koniecznie K-Balanc strong do podbicia zobacz na koralach przy podstawie czy nie bieleją jak coś to mam do sprzedania K-balans strong pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Apofis 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Czerwiec 2009 właśnie dostałem przesyłkę z k-balance strong zaczynam dozowanie 2ml aby podbić potas Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fool szklo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Lipiec 2009 Hejka i jaki masz wynik potasu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Apofis 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Lipiec 2009 zrobiłem test ale chyba coś jest nie tak ja nie widzę żadnego koloru tylko białe mleko. K-balance strong dozuję od tygodnia średnio po 2x2ml dziennie . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fool szklo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Lipiec 2009 to jak nie widzisz koloru to jest ok czyli masz potas w granicach 400 to juz nie dawaj stronga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Apofis 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Lipiec 2009 dzisiaj zrobiłem jeszcze raz test i jest ok. 350 ( dzięki Fool szklo ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fool szklo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Lipiec 2009 dozuj do 380-390 pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomajk 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Październik 2009 zobacz na koralach przy podstawie czy nie bieleją pozdrawiam To bielenie, to jest oznaka, braku czy nadmiaru potasu ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrniew 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Październik 2009 Bielenie korala od podstawy to raczej inna przyczyna niż brak potasu. Niedobór potasu ( dotyczy tylko zbiorników z kamykami zeolitu bo one wyciągaja potas) objawia się zgaszeniem koloru .Dobrym wskaźnikiem sa montipory. Natopmiast nadmiar potasu ( niebezpieczne ) objawia się również ciemnieniem korali a następnie utratą tkaniki na tipach koralowców co doprowadza do utraty zwierzaka. pozdrawim Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach