slawektomas 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Maj 2009 Witam, niedawno zalozylem akwa morskie i wlasnie pare dni temu wpuscilem pierwsze rybki, mam pytanie jak czesto karmic blazenki i w jakich ilosciach (pokarm: Ocean Nutrition Formula TWO Marine pellet)?. Czasami wyglada na to ze sa glodne, wiec sypie pokarm ale nawet nie sa zainteresowane lub zjedza a po chwili wypluja, czy dawac tylko raz dziennie a one sobie z podloza zjedza jak zglodnieja czy moze jakos inaczej?? dzieki z gory za info Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zho 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Maj 2009 Napisz cos o baniaku i blazenkach. Jesli zeruja i baniak jest zalozony na zywej skale, podawaj male dawki raz dziennie tak zeby wszamaly jedzonko, urozmaicaj im menu mrozonkami. Jak dasz im za malo to nie boj sie zlapia sobie jakiegos kielza lub mysisa i tez glodne nie beda. Jak przesadzisz z karmieniem to zobaczysz bedziesz mial jak ja teraz multum zielonego paskudztwa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Borys_HD 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Wrzesień 2009 MOje 2 bardzo chetnie jedza: mrozonki H2O life: phytoplankton-enriched - brine sshrimp oraz suchy kent platinum / reef carnivore small nie wiem czy to dostepne w PL ale ten suchy uwielbiaja nie daje duzo - po kilka ziarenek 2x dziennie ale, podkreslam - mam akwa od kilku tygodni :spiteful: (tak mi zalecil poprzedni wlasciciel) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KIDULT 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Wrzesień 2009 blazny raz dziennie wystarczy, sypkim lub mrozonym, tylko patrz czy jedza i czy to co dajesz im smakuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach