Skocz do zawartości
slawektomas

Jak czesto karmic błazenki ???

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, niedawno zalozylem akwa morskie i wlasnie pare dni temu wpuscilem pierwsze rybki, mam pytanie jak czesto karmic blazenki i w jakich ilosciach (pokarm: Ocean Nutrition Formula TWO Marine pellet)?. Czasami wyglada na to ze sa glodne, wiec sypie pokarm ale nawet nie sa zainteresowane lub zjedza a po chwili wypluja, czy dawac tylko raz dziennie a one sobie z podloza zjedza jak zglodnieja czy moze jakos inaczej?? dzieki z gory za info

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisz cos o baniaku i blazenkach. Jesli zeruja i baniak jest zalozony na zywej skale, podawaj male dawki raz dziennie tak zeby wszamaly jedzonko, urozmaicaj im menu mrozonkami. Jak dasz im za malo to nie boj sie zlapia sobie jakiegos kielza lub mysisa i tez glodne nie beda. Jak przesadzisz z karmieniem to zobaczysz bedziesz mial jak ja teraz multum zielonego paskudztwa. :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MOje 2 bardzo chetnie jedza:

mrozonki H2O life:

phytoplankton-enriched - brine sshrimp

oraz

suchy kent platinum / reef carnivore small

nie wiem czy to dostepne w PL ale ten suchy uwielbiaja

nie daje duzo - po kilka ziarenek 2x dziennie

ale, podkreslam - mam akwa od kilku tygodni :spiteful: (tak mi zalecil poprzedni wlasciciel)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

blazny raz dziennie wystarczy, sypkim lub mrozonym, tylko patrz czy jedza i czy to co dajesz im smakuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi