R@F@l 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Styczeń 2007 No ciesze sie z tego odpieniacza jak juz ci pisalem :-) a co do piany to powiem ci ze jest calkiem calkiem ale chetnie zobaczylbym tak z ciekawosci jak pracuje ten odpieniacz DD wlasnie na tej pompie aquabee 5000l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thcskiba 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Styczeń 2007 Dobra tu pare fotek z testow skimmerka z pompa eheima igielka oczywiscie plus dysza venturiego po modernizacji :mrgreen: Efekt sami widzicie czyli albo wtrysk becketa i pompowanie duzej ilosci wody albo pompa z igla ale to juz wlasciciel sam zadecyduje :mrgreen: Szkoda ze nie mialem zadnej wolnej aquabee bo bylbym ciekaw jak bedzie pienic Dziury w pianie chyba swiadcza o jej jakosci :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario-sz 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Styczeń 2007 Kurde masakryczna piana lepsza niż robię mojej córce w wannie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brzydzi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Czerwiec 2009 Witam, jestem posiadaczem tego odpieniacza:). Pytanko : mój chodzi od 30 godzin i jak na razie nie ma żadnej piany ???:/. Czy to normalne?? Wiem, że odpieniacz musi się wyczyścić, ale tak długo. Powinien chyba "lekko" odpieniac?? Podpięta jest do niego pompa OR 3500, w komorze mleczko, ale piany brak:/. Fakt, jest na razie włożony do głównego zbiornika ponieważ jest w nim tylko połowa wody i część skały (będą Przenosiny z mniejszego). Woda to połowa czystej solanki i połowa brudnej. Raczej powinien coś wywalić.... Aha, pompa oczywiście z zwężką pozdro Grzegorz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brzydzi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Czerwiec 2009 Może ma ktoś tłumik do takiego odpieniacza?? . Jeśli nie to musze uśmievchnąć się do Skiby. ps. odpieniacz super Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brzydzi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Lipiec 2010 Pytanko, jaka pompę polecacie do tego odpieniacza. Moja OR3500 coś chyba nie daje rady. Wcześniej odpieniacz pięknie pracował, a teraz jakoś słabiutko. Jest wyczyszczony, pompa też, a piana taka sobie. Zupełnie inna niż tu na zdjęciach. Może macie jakieś pomysły?? Grzegorz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brzydzi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Lipiec 2010 Na razie zrobiłem jak pisał Skiba i Seb. Mianowicie w dyszy w jej wewnętrznej części wystawał króciec od wężyka - jakieś 5-7 mm. No to go trach nożykiem, tak że nie wystaje w ogóle. Efekt - na razie jest trochę lepiej. Pianka jakby bardziej "maślana" . Jeszcze pokombinuję z zanurzeniem odpieniacza i pompy, może też coś to zmieni. Teraz odpieniacz i pompa są na 30 cm - za dużo??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brzydzi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Lipiec 2010 Nikt nie ma pomysłu jak zwiększyć wydajność?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Lipiec 2010 A tam OR z iglą jest? (przyznaję że nie przeczytałem całego tematu) Pozdrawiam seb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brzydzi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Lipiec 2010 jeśli chodzi o zdjęcia z działania wstawiane przez Skibę to jest tam Eheim, a ja niestety mam OR3500:sad:. I zastanawiam się nad "polepszeniem" jej wydajności. Grzegorz ps. z wycięciem tego wężyka w dyszy jest lepiej, położyłem pompę i jest jedynie jedno kolanko przed odpieniaczem. Jakby też pomogło, ale to nie jest to co na zdjęciach Skiby . Zastanawiam się jeszcze czy podniesienie odpieniacza i pompy pomoże, aktualnie jest na 30 cm. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Lipiec 2010 Pewnie trochę pomoże, ale ja bym zainwestował w pompę, PSK2500 np. w tej cenie nie ma konkurencji. Pozdrawiam seb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach