thcskiba 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Grudzień 2006 Jak w temacie fota narazie jedna moze jutro bedzie reszta skimmera wykonanego praktycznie z odpadkow po innych sprzeciorach jak u dobrego gospodarza na wsi tak i u mnie nic sie nie marnuje kazdy skrawek czy kawalek rury skrupulatnie przechowuje no i wlasnie z tej sterty powstalo to co na fotce :mrgreen: walory estetyczne zeszly na drugi moze trzeci plan wiadomo na rurach i plexi widoczne slady zarysowan itp (efekt przechowywania) no i klejenie tego skimmerka po za ocena uzylem nowego kleju firmy Weiss - klej trzyma solidnie ale wada jego sa dziesiatki pecherzy w miejscu klejenia ( zostaje przy acryficsie 116 ) Rura glowna 180mm rura reakcyjna 90mm kubel 200mm wysokosc glownej 380mm calkowita wysokosc 560mm wlot wody 25mm wylot 40mm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario-sz 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Grudzień 2006 Bardzo pieknie piatka Ja z moich odpadów (modelarskich) jeszcze 3 samoloty bym poskładał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kevlar 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Grudzień 2006 Fajne odpadki ;-) :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thcskiba 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Grudzień 2006 Dobra pare dalszych fotek :-D skonczony w 90% brak jednej tulejki oporowej kubla zasysajacego no i pompy ale kubel na syf to wyszedl ogromny :mrgreen: no i ostatnie foto pokazujace jak to HYDOR podrobil mnie z uszczelnianiem kubka :-/ tu moja wersja a tu nowosc hydora :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snakecharner 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Grudzień 2006 No ładne Cacko :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zbyszek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Grudzień 2006 coraz ladniejszy sprzecik ten koles robi :mrgreen: , powiedz gdzie go trzymasz to go nie znajdziesz wiecej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R@F@l 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Grudzień 2006 A teraz powiedz dla kogo ten odpieniacz 8-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thcskiba 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Grudzień 2006 dobra skimmerek poskladany :mrgreen: do napedu uzylem wtrysku Becketa :mrgreen: dziala idealnie nawet przy niewielkiiej dawce powietrza teraz okolo 30 % przy pelnym wtrysku unosi pokrywe :mrgreen: do prawidlowego dzialania potrzeba 2-3 dni aby wszystkie detergenty i syfy wymyly sie ze skimmera co do tego czy zostanie na wtrysku czy tez na pompie z venturim zalezy od przyszlego wlasciciela ktorym jest snakecharner pare fotek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario-sz 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Grudzień 2006 No piękne mleczko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kevlar 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Styczeń 2007 Z pianką ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snakecharner 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Styczeń 2007 Już nie moge się doczekać aż zacznie pracować u Mnie :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S_Y_N_E_K 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Styczeń 2007 pienidło naprawde super :-) więc powinno się dobrze sprawować u Ciebie ww akwa :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R@F@l 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Styczeń 2007 A powiedz mi jakiej pompy uzyłes do tego odpieniacza ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thcskiba 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Styczeń 2007 sam bym to chcial wiedziec :-D mialem taki filtr kubelkowy do czyszczenia wody w basenie wiec go rozebralem (mam nadzieje ze zona sie nie dowie ) nie ma na tej pompie zadnego istotnego opisu wiem tylko ze ma 55 wat i ceramiczna oske po wielkosci wirnika bedzie miala cos kolo 4-5 tys l/h niestety nic innego nie mialem pod reka :-D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R@F@l 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Styczeń 2007 Tak pytam z ciekawosci bo ja w swoim DD mam pompe QuiteOne 4000l i mysle ze jest bardziej niz ok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thcskiba 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Styczeń 2007 powiem ci ze te wtryski to fajna rzecz ale maja duza wade :-| trzeba przemieszczac duze ilosci wody i to mnie troche w nich denerwuje dlatego zobacze jak bedzie sie sprawowal ten skimmer na pompie aquabee lub eheima Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R@F@l 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Styczeń 2007 No powiem ci ze Swir tez polecał mi aquabee 5000l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zbyszek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Styczeń 2007 Twoj pieni dobrze na tej Quit One . pozdr... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach