dom58 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Luty 2015 Witam, jakiś czas temu w moim akwarium wdał się taki glon czy coś jak widać na zdjęciach. Czy ktoś wie może jak się go pozbyć ??? Z góry dziękuje za pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
komarek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Luty 2015 Parametry jakie masz? No3,po3. Glony muszą coś jeść. Ile ma zbiornik? Jaka skała? Jakie światło? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dom58 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Luty 2015 Parametry nie wiem bo nie mierzyłem. Zbiornik ma ok 260l, skała jest żywa, jeśli chodzi o światło to mam lampę HSD-1200C 220-240V/50Hz 3x54W (T5) jarzeniówki biała i niebieska. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
komarek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Luty 2015 Zmierz PO4 i NO3. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dom58 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Luty 2015 OK. Ale to za jakiś czas bo musze testy kupic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
komarek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Luty 2015 To jak ty zbiornik prowadzisz nie wiedząc jakie masz parametry? Widzę ryby i korale. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dom58 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Luty 2015 do tej pory nie miałem żadnych problemów ;/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
komarek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Luty 2015 Widać od jakiego działu zaczynasz na forum. To może być dojrzewanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dom58 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Luty 2015 Wątpię akwarium mam już jakieś 3 lata Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
komarek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Luty 2015 I nie wiesz co się w nim dzieje w sensie zmian zasolenia, PO4,Ca,Kh itd? No to super. Jak na 3letni zbiornik to masz tam niezły bajzel..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dom58 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Luty 2015 Niestety głównie chodzi o czas i że nie ma mnie w domu. ale nie będę się tłumaczył. Chcę to po prostu ogarnać żeby było dobrze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
komarek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Luty 2015 To najpierw musisz wiedzieć co w zbiorniku nie tak jest. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mati123 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Luty 2015 Po zdjęciach widać ze raczej parametry to tam masz nie za dobre... Jeśli nie masz czasu to może zrezygnuj z akwarium. Napisz co tam masz za filtracje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dom58 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Luty 2015 Byłem w sklepie rybka. Zrobili mi testy.wyszło NO3-2.4 A PO4-0.1. Stwierdzili że wyniki są dobre i może być to wina oświetlenia bo było wymieniane jakiś czas temu. Zalecił mi ograniczenie światła, tylko niebieskie. I do tego poradzili zakup ślimaka dolabelle. Zobaczymy co z tego będzie. Wielkie dzięki za pomoc. Napisze czy dało radę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mati123 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Luty 2015 No3 masz tak niskie dlatego ze wyciągają ci glony. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slovy 3 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Marzec 2015 Tak jak kolega pisze glony przejęły filtracje.Ktoś musiał sporo żarcia sypać.bądź odpieniacz stracił swoją sprawność. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach