nowy_zarażony 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Maj 2009 Przy 0.95A XR-E Q5 daje do 243Lm !Tyle daje cala dioda czy to wynik z 1W? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dudu 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Maj 2009 Z tego co wiem to cała. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dandil 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Maj 2009 smithpl- Z tego co wyczytalem bedziesz mial te diody w sprzedazy. Jezeli tak to kiedy i jakie ceny? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
outsider 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Czerwiec 2009 Powoli stawiam baniak 240 l i zastanawiam się nad oświetleniem led diy. Jaka konfigurację proponujecie? Ile tych ledów na początek (tylko lps, chciałbym żeby to było ekwiwalentem powiedzmy 170W t5 ale tak naprawdę chodzi mi o minimum na początek dla lpsów) i jak wyglądałoby mniej więcej kwotowo? Może są gdzieś jakieś schematy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Czerwiec 2009 Niestety chwilowo nie bede mial. Duzo osob pyta jakie LED'y uzywam ja, Uzywam tych samych ledów co na osoby z innych zachodnich forów. Cree Q5 - najlepszy stosunek cena ilosc - swiatla http://www.cree.com/products/xlamp7090_xre.asp royal blue - XREROY-L1-0000-00A01 ( taka troche aktynika ) blue - XREBLU-L1-0000-00K01 white - XREWHT-L1-0000-00D01 Pamietajcie o aktywnym chlodzeniu i zasilaniu max pradem 950-970 mA Przy 1A skracamy zywotnosc LED'ow Marcin P. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Czerwiec 2009 170W troche malo na 240l na bardzo szybko to ... 240l = 240W w T5 czyli jakies 120W w LED'ach czyli jakies 40 LED'ów na takim akwa jeszcze nie robilem testów niestety więc musisz ekzperymentowac sam :-) Ja bym zaczal 20 bialych 20 niebieskich Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
outsider 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Czerwiec 2009 A gdzie ja to kupię w Polsce? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
silver200 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Czerwiec 2009 na drugiej stronie masz link http://www.rgblighting.pl/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
outsider 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Czerwiec 2009 Ok. Wysłałem zapytanie i dostałem odpowiedź: dioda biała 22zł/szt diody niebieskie 17 zł/szt Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
silver200 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Czerwiec 2009 a jak zbierzemy większą grupę i zamówimy większą ilość, może da się coś urwać? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Czerwiec 2009 Proponuje wyslac do nich maila oficjalnie jako forum aqua-reef z opisem zastosowania i zapytaniem czy nie dali by znizki dla forumowiczow, i tak jak juz sie ktos zdecyduje to bierzemy wieksza ilosc a nie 1 szt. do latarki :_) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mohamed 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Czerwiec 2009 Smith, jakie diody użyć zamiast aktyniki? te royal? czy jest coś lepszego? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Czerwiec 2009 royal, maja najbardziej zblizona barwe do aktyniki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr34 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Czerwiec 2009 Witam Sledze ten watek od początku, ponieważ również zastanawiam się nad zastosowaniem LED-ów., jeśli dobrze liczę to do mojego akwa potrzebuje ok. 120 led -15 driverów + wentylatory, radiatory i zasilacze. Zmieszczę się w sumie 3500zł?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Troman 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Czerwiec 2009 Witam jeśli zakup hurtowy wypali to i ja się przyłączę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
silver200 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Czerwiec 2009 smith wysłałem ci priv, dasz mi znac? pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
silver200 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Czerwiec 2009 Cree Q5 - najlepszy stosunek cena ilosc - swiatla http://www.cree.com/products/xlamp7090_xre.asp royal blue - XREROY-L1-0000-00A01 ( taka troche aktynika ) blue - XREBLU-L1-0000-00K01 white - XREWHT-L1-0000-00D01 Marcin P. a gdyby zastąpić diody blue tymi royal blue? jest taka możliwość? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Czerwiec 2009 Jest ale blue daja wiecej swiatla, wiec trzeba by ich wiecej :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach