hajtaler 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Kwiecień 2009 czesc czytalem o tym http://www.korallen-zucht.de/en/service/initial-cycle-just-14-days/index.html co wy na to jest to mozliwe, leje jak napisane tam jest, 10dni juz minelo, czyli pierwsze rybki trzeba wpuscic jakie?Ja chce wpuscic Zebrasoma flavescens i 4x Chrysiptera parasema co wy na to?Oczywiscie z mojego starego zbiornika Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
magu 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Kwiecień 2009 Generalnie pierwsze ryby można wpuścić kiedy parametry są stabilne, amoniak 0, no2 0. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dany 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Kwiecień 2009 Zbiornik na ZEO dojrzewa na prawde szybko, ale 10 dni to chyba lekka przesada. Zwróć uwagę najpierw na parametry a nie na to co jest napisane na stronie KZ. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hajtaler 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Kwiecień 2009 ok panowie przeprowadzke skonczylem i mam atak glonow czy to wynik dojrzewania, jak to wyglada w ZEO, parametry mam PH 8,3, Mg1200,Ca 420, No2,3-0 tylko ten PO4- 0.06strasznie wysokie nie wiem czymu czyzby te skaly tyle go mialy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrniew 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Maj 2009 Ostrożnie dozuj zeostart2 , jesli zakraplasz za dużo ,PO4 nie spadnie a nawet bedzie rosło wraz z nalotem na skałach i szybach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hajtaler 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Maj 2009 a czy nie to powinno usuwac po4?, leje 2 razy dziennie po 0.3ml blisko wlotu pompy do zloza Zeovit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrniew 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Maj 2009 Dosyć duzo lejesz , ja na swoje 2 tyś litrów w obiegu leje 2x 0.2 ml. Wiem że producent podaje znacznie więcej , ale trzeba dopasować do swojego baniaka. Przeciez każdy ma inną obsadę i inne warunki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hajtaler 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Maj 2009 no ja mam obecnie tylko jednego sps, kilka lps ze 2 soft i kilka grzybkow to tyle, czekam az te po4 spadnie bo spada po ostatnich testach spadl do 0.045 wiec powoli a do celu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach